• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Otvoren 12. Teatar fest "Doboj 2010"

Glumac Pozorišta "Zvezdara" iz Beograda Branislav Lečić otvorio je večeras dvanaesti Teatar fest "Doboj 2010".

 Otvoren 12. Teatar fest "Doboj 2010" Izvor: MONDO

Lečić je u svojoj besjedi rekao da je danas svakom našem čovjeku, više nego ikada ranije, potrebna kultura.

Lečić je naglasio da se njegovanjem svoje tradicionalne kulture i sabornosti Srbi mogu zaštititi od svakojakog zla i nestajanja.

"Dobojski Teatar fest po dvanaesti put okuplja poznate i u dramskoj umetnosti priznate pozorišne kuće, čijoj je glumačkoj ekipi, ne samo velika čast, već i nezaboravan događaj da nastupaju pred punim gledalištem, kao večeras", rekao je Lečić.

Nakon svečanog otvaranja, Pozorište "Zvezdara" izvelo je predstavu "Generalna proba samoubistva" Dušana Kovačevića, koji je i reditelj predstave. U predstavi Lečić igra glavnu ulogu, a još nastupaju glumci Ana Franić, Branislav Rončević, Ivan Janković, Janoš Tot i Branimir Brstina.

Narednih pet dana na pozornici velike sale Centra za kulturu i obrazovanje nastupiće pozorište "Favi" iz Beograda, tuzlansko i kruševačko narodno pozorište, zagrebački "Eksit" teatar i Narodno pozorište RS iz Banjaluke.

Šeste i posljednje večeri, 25. maja, biće dodijeljena priznanja i nagrade za najbolje izvedenu predstavu, za najbolju žensku i mušku ulogu, za tumačenje glavnog lika i tri specijalne nagrade.

Kao prateća festivalska manifestacija večeras je otvorena izložba karikatura autora iz Republike Srpske, Srbije i Crne Gore pod nazivom "Nagrađeni smeh" i održano veče satire i aforizama po antologiji "Led je probijen. Uskočite" autora Duška Petrovića iz Beograda.

Drugog festivalskog dana, 21. maja, kao prateća festivalska manifestacija, biće održano Književno podne uz učešće više knjiženih stvaralaca.

Generalni pokrovitelji Festivala su Ministarstvo prosvjete i kulture RS, Ministarstvo civilnih poslova BiH i opština Doboj, a generalni sponzor Hipo Alpe Adria banka iz Banjaluke.

(Srna)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Dnevni horoskop