• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

I Prnjavor domaćin "Dukat festu"

Prnjavor će biti jedna od šest opština domaćina Trećeg internacionalnog festivala folklora ''Dukat fest 2010'' koji će biti održan od 15. do 20. juna.

 I Prnjavor domaćin "Dukat festu" Izvor: MONDO

Na sastanku sa organizatorima ove manifestacije narodnog stvaralaštva, predsjednik Skupštine opštine Prnjavor Željko Simić rekao je da će građani Prnjavora 16. juna imati priliku da vide nastup folklornih ansambala iz Slovenije, Turske i BiH i na taj način upoznaju kulturno nasljeđe drugih naroda.

"Osim najavljenih gostiju, posjetiocima će raznoliko nacionalno bogatstvo predstaviti i kulturno-umjetnička društva koja djeluju na području opštine, čime će Prnjavor opravdati epitet naziva `mala Evropa` kojim se decenijama ponosi'', rekao je Simić.

 Portparol "Dukat festa 2010" Dijana Radulj izjavila je da će na ovogodišnjoj manifestaciji nastupiti deset ansambala iz cijelog svijeta, a centralno festivalsko veče predviđeno je 19. juna na gradskom stadionu u Banjaluci.
Osim u Prnjavoru, ansambli će se 16. juna predstaviti i građanima Mrkonjić Grada i Modriče, a dan kasnije posjetiće Gradišku, Derventu i Laktaše.

"Dukat fest'' predstavlja tradicionalno okupljanje folklornih ansambala iz cijelog svijeta s ciljem da se građanima RS predstave različite kulture i izvornost naroda sa svih kontinenata.(Srna)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Dnevni horoskop