• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Otvoren "Dukatfest"

Treći internacionalni festival folklora "Dukatfest" svečano je otvoren u utorak u Banjaluci ispred hrama Hrista Spasitelja.

 Otvoren "Dukatfest" Izvor: MONDO

Na ovogodišnjem "Dukatfestu" će učestvovati kulturno-umjetnički ansambli iz BiH, Mađarske, Izraela, Srbije, Indije, Bugarske, Kipra, Gane, Slovenije i Turske.

Festival je otvorio gradonačelnik Banjaluke Dragoljub Davidović, a svečanosti otvaranja prethodio je defile učesnika glavnim banjalučkim ulicama.

Internacionalni festival folklora "Dukatfest" trajaće do 20. juna u sedam opština Republike Srpske.

Domaćin festivala je Banjaluka, a ansambli će se igrom, pjesmom i narodnim običajima svojih zemalja predstaviti publici u Prnjavoru, Laktašima, Derventi, Gradišci, Mrkonjić Gradu i Modriči, rekla je ranije portparol festivala Tijana Samardžić.

Drugog i trećeg festivalskog dana ansamble će ugostiti gradovi domaćini. Mrkonjićkoj publici predstaviće se ansambli iz BiH, Mađarske i Izraela. U Modriči će nastupiti ansambli iz Srbije, Gane i Bugarske, a u Prnjavoru je predviđen nastup ansambala Slovenije, Turske i BiH.

Koncert u Gradišci održaće ansambli iz BiH, Mađarske i Izraela, u Derventi iz Srbije, Indije, Bugarske i Gane, te u Laktašima ansambli iz BiH, Slovenije i Turske.

Načelnik opštine Modriča Mladen Krekić podsjetio je da je opština prošle godine ugostila ansamble iz Rusije. "Drago nam je da ćemo i ove godine biti domaćini učesnicima festivala, ansamblima iz Srbije, Gane i Bugarske", istakao je Krekić i najavio da će na koncertu u Modriči učestvovati i lokalna etno grupa "Vida".

On je rekao da će ova manifestacija obogatiti program kojim će građani Modriče obilježiti 28. jun - Vidovdan, Dan opštine.

Svi učesnici Dukatfesta posjetiće 19. juna Krupu na Vrbasu, a dan kasnije na Trgu Krajine u Banjaluci biće organizovana prodaja suvenira učesnika ove manifestacije. U dvorani Borik od 21 čas predviđeno je takmičenje ansambala, a završni dan obilježiće koncert gostiju iz Indije i Izraela u Narodnom pozorištu RS.

(Srna, foto: MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Dnevni horoskop