• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Dodijeljene nagrade na “Dukat festu”

Na ovogodišnjem 3. Internacionalnom festivalu folklora “Dukat Fest” održana je i dodjela nagrada za najuspješnije takmičare.

 Dodijeljene nagrade na “Dukat festu” Izvor: MONDO

Nagradu za najbolji stil je dobilo Radničko kulturno umjetničko društvo 'Proleter”, Sarajevo, dok je nagradu za autentičnost izvođenja odnio folklorni ansambl “Kurumu” iz Turske.

Nagradu za najbolju uigranost i gran prix festival, te novčanu nagradu u iznosu od 1000 evra dobio je folklorni ansambl “Graovo” iz Bugarske.

Stručni žiri, koji je imao težak zadatak, bio je u sastavu:

Milorad Buco Kenjalović, etnomozikolog sa Akademije umjetnosti Banja Luka, Carmen Padilla, predsjednica IOV-a, Hans Holz, sekretar IOV-a, Irena Medar Tanjga, etnolog sa Prirodno – matematičkog fakulteta u Banja Luci, Sanja Pupac, kustos etnomuzikolog iz Muzeja RS.


Cilj "Dukat festa" je da tradicionalno okuplja folklorne ansamble iz cijelog svijeta kako bi građanima Republike Srpske i Bosne i Hercegovine predstavili različite kulture i izvornost naroda sa svih kontinenata.


Na ovogodišnjem "Dukat festu" u tri dana predstavili su nam se kulturno-umjetnički ansambli iz BiH, Mađarske, Izraela, Srbije, Indije, Bugarske, Kipra, Gane, Slovenije i Turske.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Dnevni horoskop