• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Prodao prava studentima za JEDAN DOLAR!

Autor mondo.rs

Stiven King je pisac koji ne prestaje da nas oduševljava.

Najslavniji autor horor žanra na svetu, Stiven King, prodao je prava za jednu od svojih kratkih priča grupi studenata uz Velsa za samo JEDAN DOLAR!

 Studenti Filmske Akademije će imati priliku da adaptiraju kratku priču "Stationary Bike", koju je King objavio 2003. godine. Alfi Evans (16) i Keris Klif (14) će pisati scenario, a sve zahvaljujući njihovom tutoru Kevinu Filipsu koji je otkrio odeljak na Kingovom sajtu pod nazivom "Dollar Babies" gde svako ima šansu da kupi neku od mnogih Kingovih kratkih priča za jedan dolar - ako on to prvo odobri.

Filips je pisao Kingovoj kancelariji da bi dobio zvaničnu podršku za ovaj projekat, a potvrdan odgovor im je stigao u roku od 24 sata i kratka priča je njihova da je ekranizuju.

"Ovo je sjajno za nas studente koji smo fanovi njegovom pisanja da imamo priliku da oživimo na ekranimo jednu od priča Stivena Kinga. Ludo je", rekao je Alfi.

Upravo ova praksa pisca koja traje još od 1977. godine, da nudi neke priče potencijalnim filmadžijama za malu sumu novca, dovela je do ostvarenja "The Shawshank Redemption". Reditelj Frenk Darabont je za jedan dolar kupio prava na priču "The woman in the room" i napravio od nje kratki film, a King se toliko oduševio kako je sve ispalo da mu je posle izašao u susret i za prava za film koji je kasnije nominovan za Oskara.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Dnevni horoskop