• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Njujorška filharmonija u Beogradu

Djela Debisija, Sibelijusa i Bramsa zatvoriće 42. Bemus u oktobru.

 Njujorška filharmonija u Beogradu Izvor: MONDO

Njujorška filharmonija na čelu sa dirigentom Alanom Gilbertom nastupiće u Beogradu 24. oktobra, u Centru "Sava", saopštio je "Jugokoncert".

Na programu će biti djela Kloda Debisija, Jana Sibelijusa i Johanesa Bramsa, a solista će biti violinista Leonidas Kavakos.

Ova filharmonija gostovala je u Beogradu 1959. godine, kada je nastupila pod upravom tadašnjeg muzičkog direktora Leonarda Bernštajna

Gilbert je muzički direktor Njujorške filharmonije od septembra 2009. godine i on je prvi rođeni Njujorčanin na ovom mjestu.

Predvodio je Orkestar na velikoj azijskoj turneji i evropskoj u zimu 2010. godine, a vrhunac u protekloj sezoni Alana Gilberta sa Njujorškom filhrmonijom je bio koncert povodom Bernštajnove godišnjice u Karnegi holu, kao i nastup sa Džulijard orkestrom koji je predstavila Filharmonija.

Glavni je gostujući dirigent Simfonijskog orkestra iz Hamburga, a nastupao je i sa drugim vodećim orkestrima u SAD i inostranstvu, uključujući i simfonijske ansamble Bostona, Čikaga i San Franciska, orkestre Klivlenda i Filadelfije, Berlinsku filharmoniju, Simfonijski orkestar Bavarskog radija u Minhenu, Kraljevski Konserthebau orkestar iz Amsterdama, Nacionalni orkestar iz Liona.

(Beta/MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Dnevni horoskop