• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Lana Bastašić u užem izboru za NIN-ovu nagradu

Autor mondo.ba

U uži izbor za 65. NIN-ovu nagradu za najbolji roman godine uvršetno je 12 romana, a 14. januara u podne biće proglašen dobitnik tog književnog priznanja.

 Lana Bastašić u užem izboru za NIN-ovu nagradu Izvor: MONDO/Ognjen Radović

U užem izboru za ovu prestižnu književnu nagradu je i roman banjalučke autorke Lane Bastašić „Uhvati zeca“ (izdanje kuće Kontrast), o kome je MONDO pisao u septembru prošle godine.

Osim tog književnog djela, kako je objavljeno u nedeljniku NIN, u užem izboru su i romani „Posle potere“ (Publisher) Zoran Ćirić, „Pomor i strah“ (Laguna) Vule Žurić, „Prekasno“ (Geopoetika) Branka Krilović, „Odustajanje“ (Arhipelag) Jelena Lengold, „Veliki Juriš“ (Laguna) Slobodan Vladušić, „Deseti život“ (Kontrast) Saša Savanović, „Kružok na zlatni pogon“ (Agora) Slobodan Mandić, „Zabluda Svetog Sebastijana“ (Laguna) Vladimir Tabašević, „Krečenje“ (Čarobna knjiga) Žarko Radaković, „Beogradski trio“ (Laguna) Goran Marković i „Neživoti i isklučenja“ (Treći trg/Srebrno drvo) Milan Kovačević.

O finalistima odlučivaće žiri koji čine Tamara Krstić, Marjana Čakarević, Branko Kukić, Ivan Milenković i Zoran Paunović (predsjednik).

Dobitnik prethodne 64. NIN-ove nagrade za roman godine je Dejan Atanacković za roman „Luzitanija“ u izdanju „Besne kobile“.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Dnevni horoskop