• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Studenti rokenrolom protiv šunda!

Predstavu koju je 1973. godine osmislio Ričard O'Brajan oživjeće studenti na kulturnoj sceni Banjaluke.

 Studenti rokenrolom protiv šunda! Izvor: MONDO

Premijera rokenrol mjuzikla "Rocky horror show" zakazana je za srijedu, 14. jula u 22 časa u "neuslovnim" prostorijama Studentskog pozorišta (Gospodska ulica, u prolazu kod frizerskog salona Relax). 

Ljubav prema radu okupila je mlade ljude u nastojanju da poboljšaju kulturni život Banjaluke. 

Nedostatak finansija, pa čak ni električne energije , nije ih spriječio da pokrenu predstavu u kojusu uložili svu svoju volju i trud. Nažalost, projekat, zbog navedenog, neće biti održiv i u narednim mjesecima.

"Imamo dobru volju da radimo, ali je to nemoguće. Projekat se gasi zbog nedostatka sredstava, a sve što smo obezbijedili bilo je uz pomoć naših prijatelja. Predstavu ćemo igrati do kraja mjeseca, nakon čega je upitan njen nastavak", rekao je producent Milan Leper ističući da se nadaju da će predstavnici vlasti u narednom periodu ispuniti obećanja data Studentskom pozorištu.


Režiser Aleksandar Pejaković naveo je da su mjuzikl prilagodili sadašnjici, te će u njihovoj interpretaciji ismijavati današnji šund - od turbofolka do Lady Gage. Planirano je i pojavljivanje Gorana Žižka - DJ Krmka, koji i sam tvrdi da ismijava  muzičku scenu.

"Nećemo ismijavati Elvisa Prislija kako je to nekad urađeno u predstavi, već današnji kič i šund. To je neki naš vid borbe", istakao je Pejaković.

U predstavi igraju:
FRENK FUTER - Đurđa Vukašinović
RIF RAF - Duško Mazalica
MAGNETA - Jovana Đorić
ŽANA - Marijana Živanović
KOLJA - Milan Trninić
DR - Goran Jokić
PIGI - Goran Jokić/Goran Žižak-DJ KRMAK
ROKI - Diamel Jusufagić/Dragan Palačković
SLUGE - Željka Grgić, Una Rosić, Jelena Stojaković, Stefan Milanović


Muzički producent je Igor Paspalj, koreograf Ana Rosić, a za vizuelni identitet zaslužan je Milentije Popović.  Posebnu zahvalnicu uputili su Dječijem pozorištu, te pozorištu Jazavac, Banjalučkoj pivari, Lutriji RS, Aquariusu, Metromediji, Kratkofilu i City pubu.

Ulaz na predstavu je skromnih pet KM, a sa njom  možete popiti i pivo u City pubu .

Ulaznice se mogu kupiti radnim danom od devet do 21 čas na prijavnici Narodnog pozorišta RS. Biletarnica u Gospodskoj ulici kod frizerskog salona "RELAKS" (gdje se nalazi Studetsko pozorište) počinje sa radom dva sata prije početka predstave.

Pozorište je osnovano 31. maja 1977. godine u Banjaluci, a prva izvedena predstava bila je "Molim partiju da me primi u svoje redove". Od tada Studentsko pozorište postaje nukleus oko kojeg su se okupljali studenti Univerziteta u Banjaluci , ali i banjalučki srednjoškolci i svi zaljubljenici u pozorišnu umjetnost.

Sa njima su se družili i prenosili im svoja znanja glumci našeg Narodnog pozorišta predvođeni osnivačem i prvim režiserom i idejnim tvorcem pozorišta- glumcem Živomirom Ličaninom-Likotom.

Pogledajte njihov repertoar.

(I.Š./MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Dnevni horoskop