• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Komplet knjiga Džonija Štulića krajem avgusta

Komplet od 15 knjiga Branimira Džonija Štulića, pojaviće se u prodaji krajem avgusta, najavio direktor izdavačke kuće "Plato" Branislav Gojković.

 Komplet knjiga Džonija Štulića krajem avgusta Izvor: MONDO

Riječ je o Štulićevim prevodima, odnosno prepjevima na srpski jezik, čuvene Herodotove "Istorije", Homerove "Ilijade" i "Odiseje", Tukididovog "Peloponeskog rata", Ksenofontove "Helenske istorije", "Uspinjanja (Anabasa)" i "Ustava Atenjana i Lakedemonjana".

U kompletu se nalaze i Plutarhova djela (Likurg/Tezej/Pelopida), "Aleksandrijadida" (život Aleksandra Makedonskog sastavljen iz antičkih izvora), "Argonautika" Apolonija Rođanina, "Trijada" (Lao Ce, Empedokle i Džen Luan), "Sun Cu", "Kali Juga", "Smijurijada" (autobiografija sa komentarima), kao i pjesme koje je "Azra" pjevala i "Govorili su o Džoniju" (novinski tekstovi od 1977. do 2004).

"U kompletu će se naći i `Hrestomatija`, odnosno izbor dijelova tekstova iz knjiga koje su uticale na Džonija Štulića", rekao je Gojković za beogradske "Večernje novosti".

On je rekao da sve knjige imaju u prosjeku 600 do 700 strana, u tvrdom povezu sa zaštitnim omotom i ilustracijama, te da se prema Štulićevoj želji knjige neće prodavati pojedinačno, već samo u kompletu, koji će koštati 150 evra, a moći će da se kupi na šest rata.

Poklon kupcima kompleta biće dva muzička diska sa posljednja dva koncerta koje je Štulić održao 1990. godine u Mostaru i Banjaluci.

Gojković je rekao da za sada nije izvjesno hoće li se Štulić pojaviti na na promociji ili nekoj od književnih večeri.

"Iako mu je neizmerno drago što će posle 20 godina konačno objaviti knjige, Štulić je i dalje deprimiran, ljut i kivan ne samo na nekadašnje kolege iz benda, već i na izdavačke kuće koje su objavljivale njegove albume. Za sada je odgovor odrečan, ali, ko zna, čuda su moguća", rekao je Gojković.

Džoni Štulić je po porijeklu Srbin iz Hrvatske, a već 20 godina živi u Holandiji. (Srna)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Dnevni horoskop