• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Otvoren 45. Kočićev zbor

Predsjednik Vlade Republike Srpske Milorad Dodik je u Kulturnom centru Banski dvor u Banjaluci otvorio 45. jubilarnu manifestaciju "Kočićev zbor".

 Otvoren 45. Kočićev zbor Izvor: MONDO

Dodik, koji je predsjednik Organizacionog odbora "Kočićevog zbora", rekao je da Vlada RS i Grad Banjaluka, kao pokrovitelji, žele da održe republički i međunarodni karakter ove manifestacije, zbog čega je Organizacioni odbor ove godine učinio maksimalne napore da to postigne.

"Želimo da ova manifestacija u godinama koje dolaze bude što bolja i što masovnija, jer je Kočić snažna mjera identiteta ovog naroda i ovog kraja i zato mu se uvijek s pažnjom moramo vraćati", poručio je Dodik.

Svečano otvaranje 45. "Kočićevog zbora" obilježeno je nastupom mješovitog hora Srpskog pjevačkog društva "Jedinstvo" i izložbom slika likovnog saborovanja "Zmijanje 2010", koje je organizovano u Bronzanom Majdanu kod Banjaluke.

Prema riječima stručnog rukovodioca likovne kolonije Zdravka Krulja, ove godine je učestvovalo devet umjetnika iz RS, Srbije i Crne Gore, a urađeno je oko 30 slika sa motivima lika i djela samog Kočića, te pejzaža zmijanjskog i majdanskog kraja.

"Na izložbi smo predstavili slike od potpune apstrakcije do hiper realizma, a uradili smo i katalog radova koji će ostati kao zvanični dokument ovogodišnje kolonije", rekao je Krulj i dodao da će se svake naredne godine saborovanje održati u nekom drugom mjestu zmijanjskog kraja.

Ovogodišnji "Kočićev zbor" obuhvata 24 kulturne manifestacije, koje će se održati u Kočićevom rodnom mjestu Stričići, Oštroj Luci, Banjaluci, Mrkonjić Gradu, Bronzanom Majdanu i Beogradu, a biće završen 29. avgusta u Banjaluci.

(Srna)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Dnevni horoskop