• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Banjaluka:Počinje 18. festival pozorišta za djecu

Autori mondo.ba Autori Agencije

Međunarodni festival pozorišta za djecu, koji organizuje Dječije pozorište Republike Srpske, počeće u nedjelju, 6. oktobra, u Banjaluci i tokom sedam dana okupiti glumačke trupe iz deset zemalja.

  Direktor Dječijeg pozorišta Republike Srpske Ljiljana Labović Marinković rekla je da će tokom 18. Festivala "Banjaluka 2019" nastupiti pozorišta iz Rusije, Srbije, Italije, Poljske, Slovenije, Slovačke, Sjeverne Makedonije, Hrvatske, Bugarske i BiH.

Marinkovićeva je navela da će Festival otvoriti predstava "Izvini, mama" Dečijeg pozorišta iz Subotice, prošlogodišnjeg pobjednika.

Ona je na konferenciji za novinare u Banjaluci rekla da je na Festivalu, čiji je selektor Predrag Bjelošević, trebalo da bude odigrana i predstava iz Brazila, ali da gostovanje neće moći biti realizovano zbog problema u vezi sa požarima u toj zemlji.

Marinkovićeva je rekla da će u stručnom žiriju ovogodišnjeg festivala biti režiser iz Beograda Jovica Pavić, dramaturg i režiser iz Zagreba Selma Parisi Sokolović, koja živi i radi u Londonu, te glumica-lutkar Dječijeg pozorišta Republike Srpske Božana Bijelić.

Ona je naglasila da je pokrovitelj 18. Međunarodnog festivala za djecu "Banjaluka 2019" predsjednik Republike Srpske Željka Cvijanović, te Vlada Srpske, odnosno Ministarstvo prosvjete i kulture i Ministarstvo porodice, omladine i sporta.

Marinkovićeva je najavila da će u okviru ovog festivala poznati glumac Zijah Sokolović održati radionicu sa glumcima i djecom.

Glumica Božana Bijelić izrazila je zadovoljstvo što će biti u žiriju, dodajući da je pred njima veliki zadatak. 

Na festivalskom programu su i predstave "Kaštanka", Kazališta Virovitica i Kazališta lutaka Zadar, "Tursko ostrvo" Pozorišta "Tjatr", iz Nitra, "Lijepo zeleno ostrvo" u izvođenju Pozorišta LALKA, iz Varšave, "Djevojčica sa šibicama" Mini teatara iz Ljubljane, "Zamrznute pjesme" Gradskog kazališta lutaka Rijeka, "Palčica" Pozorišta "Pas lutalica" iz Sankt Peterburga, "Cipolinove avanture", Državnog lutkarskog pozorišta iz Varne, te "Priča o čovjeku i njegovoj sjenci" Teatra "Aktivni sastojak“, iz San Cesario di Leccea. Osim toga publika će imati priliku da pogleda i predstave "Ježić Žožo" Pozorišta mladih iz Novog Sada, "U dalekom kraljevstvu, u dalekoj zemlji" Umjetničkog studija "Lutka" iz Moskve,

"Petar Pan" Teatra za djecu i mlade iz Skoplja, "Bajka o izgubljenom vremenu" Pozorišta lutaka u Mostaru, "Ribar i zlatna ribica" Teatar "Aladin" iz Sofije kao i "Čudotvorno kresivo" beogradskog Malog pozorišta "Duško Radović.

Pratite Mondo.ba na FacebookuInstagramu i Twitteru. Aplikacija je dostupna za IOS i Android telefone.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Dnevni horoskop