• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

ŠA Fest dodjeljuje stipendiju studentu slikarstva!

Autor mondo.ba

Nakon saksofona, koji je početkom 2019. godine kupljen i poklonjen Muzičkoj školi u Prijedoru, ŠA Fest nastavlja svoju misiju podrške mladim, vrijednim i talentovanim umjetnicima.

 ŠA Fest dodjeljuje stipendiju studentu slikarstva! Izvor: ŠA Fest za Mondo.ba
Izvor: ŠA Fest za Mondo.ba

Iz Udruženja ŠA Fest ističu da ispunjavaju svoja obećanja data publici koja je i ove godine, dolaskom na ŠA Fest i kupovinom ulaznica i pića, podržala inicijativu Udruženja da se dio prihoda usmjeri upravo na podršku mladim umjetnicima.

Ove godine podršku umjetnicima, ŠA Fest započinje stipendijom studentima 2,3. i 4. godine fakulteta likovnih umjetnosti.

Možda će vas zanimati

Konkurs je objavljen na stranici www.shafest.com, a može se pronaći i na FB stranici ŠA Festa.

„Ovom stipendijom, ispunili smo obećanje i pokazali da smo ozbiljni i iskreni u svojim namjerama da podržavamo umjetnost u svakom obliku. ŠA Fest je priča u koju smo svi zajedno uključeni, koja budi sve ono dobro što nosimo u sebi, putem koje postajemo filantropi, promovišemo prave vrijednosti, čuvamo sjećanje na Mikšu i jedva čekamo sljedeći ŠA Fest. Kako raste Festival, tako će rasti i broj stipendija, donacija i drugih vidova podrške umjetnosti“, izjavio je Goran Krivić, predsjednik Udruženja ŠA Fest, ističući da nakon ovog dolazi još dosta novih, lijepih iznenađenja.

Podsjećamo, ŠA Fest je memorijalni festival posvećen prerano preminulom muzičaru i umjetniku Daliboru Popoviću Mikši. Održava se svakog avgusta u Prijedoru, a jedan od ciljeva festivala upravo je podrška mladim, vrijednim i talentovanim umjetnicima.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Dnevni horoskop