• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ruski umjetnici na sceni Banskog dvora

Nastupom vokalnog trija "Relikt", zaslužnih umjetnika Rusije, u Banjaluci će biti nastavljena manifestacija "Dani ruske duhovne kulture".

 Ruski umjetnici na sceni Banskog dvora Izvor: MONDO

Tenori Aleksandr Nikerov i Aleksej Kondratov, te bariton Vjačeslav Majunov 1986. godine kao studenti osnivaju muški vokalni trio, čija osnovna tendencija stvaralaštva jeste propagiranje ruske vokalne kulture i ruske muzike.

Na raznovrsnom repertoaru trojice umjetnika nalaze se ruske narodne pjesme, stare romanse, kamerna i muzika ansambla, klasična djela i pjesme pisane specijalno za trio, a mnoge među njima izvode "a capella" - najavljeno je iz Biroa Vlade RS za odnose sa javnošću.

Članovi ovog trija nastupali su na festivalima, takmičenjima, balovima i koncertima u više od 60 država, časopisi Grčke koji pišu o muzici dodijelili su mu naziv "Zlatni glasovi Evrope", a izdali su deset solo albuma, učestvovali u snimanju mnogih nosača zvuka i snimili na desetine muzičkih filmova.

"Relikt" posjeduje zahvalnice i diplome predsjednika Rusije, Državne dume, Moskovske patrijaršije, Vlade Moskve i mnogih regiona i republika Rusije, a nagrađeni su spomenicom za izuzetan doprinos u razvoju ruske kulture i saradnje. Koncert vokalnog trija "Relikt" počinje u 20.00 časova u Banskom dvoru.

Manifestacija "Dani ruske duhovne kulture u RS" biće nastavljena "Nedjeljom ruskog filma" koju od 14. do 19. septembra u banjalučkom bioskopu "Palas" organizuju Kinoteka RS i Studio "Fest-film" iz Moskve.
 Tokom šestodnevne smotre ruske novije produkcije biće prikazani filmovi "Uskoro će proljeće" Vere Storoževe, "Jedan rat" Vere Glagoljeve, "Pop" Vladimira Hotinenka, "Smrtni ples" Alene Semjonove i Aleksandra Smirnova, "Car" Pavela Lungina i "Admiral" Andreja Kravčuka.

Sve projekcije počinju u 20.00 časova, a ulaz je besplatan.
"Dani ruske duhovne kulture u RS" od 11. do 19. septembra održavaju se u gradu na Vrbasu u organizaciji Ministarstva prosvjete i kulture RS i Ministarstva kulture Rusije, pod visokim pokroviteljstvom Vlade RS.
Manifestacija je počela u petak, 10. septembra koncertom Moskovskog sinodskog hora, a nastavljena sinoć baletskim gala koncertom solista teatra "Marinski" iz Sankt Peterburga i moskovskog "Baljšoj teatra". (Srna)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Dnevni horoskop