• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Ženidba i udadba" pobjednik festivala u Trebinju

Predstava "Ženidba i udadba", u izvođenju Narodnog pozorišta RS pobjednik je Petog interdisciplinarnog pozorišnog festivala "Dani malih stvari", koji je sinoć završen u Trebinju.

 "Ženidba i udadba" pobjednik festivala u Trebinju  Izvor: MONDO

Predstavu "Ženidbu i udadbu", po tekstu Jovana Sterije Popovića, a u režiji Đurđe Tešić, igraju Dragoslav Medojević, Nataša Ivančević, Branko Janković, Snježana Štikić, Aleksandar Stojković, Slađana Zrnić i Ljiljana Čekić.

Novina na ovogodišnjem festivalu je da je publika ocjenjivala svaku prestavu, pa je pobjednik proglašen na osnovu prosječne ocjene, koja je za predstavu "Ženidba i udadba" bila 4,68.

Izvršni direktor Kulturne scene "Male stvari" Željko Milošević rekao je da je svako veče predstave ocjenjivalo više od 200 gledalaca ocjenama od jedan do pet.

Osim Banjalučana, trebinjskoj publici predstavilo se i Narodno pozorište iz Beograda sa ostvarenjem "Kovači" , Mostarski teatar mladih sa "Usamljenim zapadom", Kulturni centar iz Inđije sa predstavom "Hipertenzija" i šabačka Scena "Maska" sa "Kraljicom smeha".

Festival je zatvorilo ostvarenje "Policajci" Gradskog pozorišta iz Trebinja, a u pratećem dijelu programa učestvovalo je i Studentsko pozorište iz Banjaluke sa komadom "Sutra je ispit", dok je Pozorište mladih iz Novog Sada izvelo dječije ostvarenje "Čarobnica iz ulice Bonžur".

U toku festivala održana su i stručna predavanja o principima metodologije i metodike, a predavači su bili profesori Državne akademije u Sankt Peterburgu.

Održavanje pozorišnog festivala, osim opštine Trebinje, pomogli su Ministarstvo prosvjete i kulture RS i Ministarstvo civilnih poslova BiH.

(Srna/MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Dnevni horoskop