• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

BITEF: Gran pri "Ujka Vanji"

Nagrada "Mira Trailović" na festivalu pripala je predstavi "Ujka Vanja", reditelja Jirgena Goša, u izvođenju Dojčes teatra iz Berlina, saopštio žiri.

 BITEF: Gran pri "Ujka Vanji" Izvor: MONDO

Predsjednica žirija Nataša Rajković rekla je da je predstava "Ujka Vanja" neosporne vrijednosti, ali da je važnije od toga da nas ona upozorava na činjenicu da nešto što nama djeluje jednostavno i lako, nije zapravo tako.

Specijalna nagrada je većinom glasova, dodeljena predstavi "Franeštajn projekat" reditelja Kornela Mundrucija, "za vešto i hrabro hodanje između diletantizma (u izvornom značenju) i
profesionalizma". Žiri koji je odlučivao o nagradi činili su i Elena Kovalskaja, Đanina Carbunari, Damjan Kecojević i Bojan Đorđev.

Nagrada "Politike" za najbolju režiju pripala je reditelju Janu Lauersu, za predstave "Izabelina soba" i "Kuća jelena", a u žiriju za ovi nagradu bili su Muharem Pervić, Marija Đorđević, Borka
Trebješanin, Milena Jauković i Ana Tasić.

Ovogodišnjem laureatu "Politikine" nagrade za najbolju režiju pripašće grafika Vladimira Veličkovića, "Tela 2" koja će biti uručena u prostorijama "Politike".

"Ujka Vanja" je osvojio i nagradu publike, dok se na drugom mjestu našla predstava "Ko bi htio mamu kao moju" u izvođenju Stanice servisa za savremeni ples, a na trećem, predstava
"Bahantkinje" u režiji Stefana Valdamara Holma i izvođenju Narodnog pozorišta iz Beograda.

Ovogodišnji 44. BITEF je završen izvođenjem predstave "Tri sestre" reditelja Jurija Pogrebnička, u izvođenju Moskovskog teatra OKOLO kraj kuće Stanislavskog, a od 15. septembra na BITEF-u je izvedeno deset predstava teatara iz Srbije, Belgije, Rusije, Mađarske, Italije, Nemačke, Poljske i Slovenije.

(MONDO/Beta)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Dnevni horoskop