• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Priče iz izolacije: Proći će

Priča #50: Mladen Erak, Banjaluka

 Priče iz izolacije: Proći će Izvor: Guliver/Getty Images/OJO_Images

Proći će

Ponedjeljak. - Osjeti se miris kiše i jutarnje rose, dok na nebu vladaju oblaci, svaki priča svoju priču življenja i lebdenja. Dok na TV-u prebacujem kanale, pokušavajući da skrenem misli sa onog lošeg na nešto natprirodno i veselo, prašina se brižno širi po ivicama, kao da pravi svoje prve korake. Posmatram kapljice kiše koje kao da traže svoje mjesto na prozoru. "Da li su i one umorne, da li je i njima dosadno kao i meni?" - upitah se tada.

Utorak. - Sa novim danom sam počeo razmišljati o tebi. O sebi, o nama. O onim lijepim danima, samo našim danima. Izolacija nije uništila nas, uništila je samo neki moj, onaj unutrašnji mir. Kada ću te vidjeti? Za par dana, mjeseci ili godina? Proći će i ovo, siguran sam ja u to. Ali, fališ mi. Fali mi da te zagrljajem odvedem u naš svijet, a da te, zatim, riječima uputim u našu najljepšu bajku. Potpunu, magičnu. Ma, samo našu, znaš sve to.

"Kada izolacija i sve loše prođe, a ti mi ponovo dođeš, ponovo ću ti dati život svoj, životom te brani Mladen tvoj."

Sada me tuga grize, sjedi pored mene kao novi prijatelj. Ja samo čekam da ona ode i da ti dođeš. Možda su pandemija, izolacija i loši dani zaustavili puteve prema tvojoj ulici, ali nikada neće prema tvom srcu.

Pandemija će proći, ti ćeš doći, čak i ako si možda daleko. Kilometri su samo broj, ali ljubav traje. Svaki sekund, minut i dan. Brojaću i ostale DANE dok ne dođeš, obećavam. Brzo će to.

Mladen Erak, Banjaluka

(Tema ovogodišnjeg regionalnog književnog konkursa "Priče iz komšiluka" je IZOLACIJA. Sve priče koje objavljujemo možete pratiti putem facebook stranice "Priče iz komšiluka", gdje možete i "lajkovati" svoje omiljene priče...)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Dnevni horoskop