• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ovo su "top destinacije" za 2019!

Autori mondo.ba Autori mondo.rs

Lonely Planet objavio je listu destinacija koje će biti hit među turistima u godini koja dolazi.

Svake godine, Lonely Planet objavljuje vodič Best in Travel za narednu godinu, u kojem su najbolje destinacije i preporuke za mjesta na kojima možete doživjeti avanture koje ćete pamtiti dok ste živi.

Izdanje za 2019. je upravo objavljeno, tako da možete da počnete da planirate… Neke od destinacija su daleke i preskupe, za naše uslove, ali, neke su relativno blizu, samo vam možda prosto nije palo na pamet da biste mogli da ih posjetite.

Evo šta Lonely Planet preporučuje za narednu godinu.

Najbolje zemlje su Sri Lanka, a slijede Njemačka i Zimbabve, na drugom i trećem mjestu. Tu su i Panama, Kirgistan, Jordan, Indonezija, Bjelorusija, Sao Tome i Principe i Belize.

Bloomberg: BiH u top 10 evropskih destinacija

Sri Lanka je na prvom mjestu zahvaljujući netaknutoj prirodi i religijskoj raznolikosti, sa mnogo drevnih hramova koje bi trebalo vidjeti. Možda vam djeluje da se Zimbabve neočekivano našao na listi preporučenih destinacija, ali to je jedna od najbezbjednijih destinacija u Africi, a Lonely Planet ovu zemlju preporučuje zbog "gostoljubivog lokalnog stanovništva" i "drevnih građevina", prenosi "Metro".

A sad dolazimo do zanimljivog dijela vodiča.

Gradovi koje bi trebalo posjetiti su Kopenhagen, Šenzen u Kini, Novi Sad, Majami, Katmandu, Meksiko Siti, Dakar, Sijetl, Zadar i Meknes u Maroku.

Novi Sad preporučuje se ljubiteljima festivala, a opisan je kao "omiljena destinacija mladih" i grad koji će 2021. biti evropska prestonica kulture. 

Druga "top destinacija" u našoj blizini je  i Zadar (Hrvatska) koju Lonely Planet preporučuje kao grad koji se uzdigao iz pepela, a kao zanimljivosti izdvojene su morske orgulje uz nezaobilazan zalazak Sunca.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Dnevni horoskop