• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Love International objavio prve muzičke partnere

Autor mondo.ba

Love International, novi festival na hrvatskoj obali, od 29. juna do 6. jula 2016. nastavlja naslijeđe kultnog The Garden Festivala i donosi novu muzičku priču u Tisno.

Uz ranije najavljena imena kao što su Dixon, Ben UFO, Gerd Janson, Craig Richards, Joy Orbison, Midland, festival je objavio i imena muzičkih partnera koji će biti zaduženi za ljetnu zabavu, a među njima su Aficionado, Animals Dancing, Belfast Music Club, Disco Knights, Edible, Futureboogie, House of Disco, Hypercolour, Inkfolk, Just Jack, Magic Door i Percolate.

Novi festival u Tisnom, Love International, održava se naredne godine u The Gardenu Tisno, a idejni nasljednik kultnog The Garden Festivala, nastavlja magičnu odiseju koja je započela na hrvatskoj obali. Novo poglavlje počinje 29. juna i traje do 6. jula 2016., a lokacija je komadić raja u The Gardenu u Tisnom. Tokom dana festival pruža odmor pod suncem, a ugodne noći pod zvijezdama u intimnom okruženju donose energiju i zvučnu kulisu za koju su zaduženi neki od najboljih DJ-eva i producenata koji privlače raznoliku publiku iz svih dijelova svijeta. Love International objavio je imena muzičkih partnera koji će započeti novu festivalsku avanturu narednog ljeta.

Idejni osnivači Love Internationala, Dave Harvey i Tom Paine, organizatori Love Saves The Day festivala iz Bristola, u procesu su stvaranja novog festivala na hrvatskoj obali, a ujedno i nasljednika The Garden Festivala koji Hrvatsku stavio na festivalsku mapu svijeta.

Na prvom izdanju Love International festivala učestvovaće izdavači, klupske večeri, muzički kolektivi, koji će biti domaćini zabave na brodovima Argonaughty i Arbiana, u klubu Barbarella's i na festivalskim binama.

2016. u goste dovodi Aficionado, Animals Dancing, Belfast Music Club, Big Wave, Closure, Cocktail D’Amore, Crack, Dirtytalk, Disco Knights, Edible, Futureboogie, House of Disco, Hypercolour, Inkfolk, Just Jack, Magic Door, Not An Animal, Percolate, Ransom Note x Dance Tunnel, Resident Advisor, Rhythm Section, Salon Zur Wilden Renate, Shapes x Banoffee Pies, Studio 89, Sub Club, Sun Down Circle, Sunset Soundsystem, Test Pressing, Tief, Tourist x Correspondant, Trouble Vision, Warm i Wolf Music.

Love International je ranije najavio prva imena s lineupa, a među izvođačima su Dixon, Motor City Drum Ensemble, Ben UFO, Gerd Janson, Craig Richards, Joy Orbison, Midland, Horse Meat Disco, Prosumer, Hunee, Tama Sumo, Job Jobse, Fort Romeau, Felix Dickinson, Red Axes, Lord Of The Isles i Khruangbin, te će nova imena biti poznata početkom 2016. godine.

The Garden Tisno odlikuje prirodna ljepota u svakom dijelu lokacije koju čuvaju borovi, privatni zaljev s čistim morem dom je Beach Bara s Funktion One sastavom s jedne strane, a legendarni The Argonaughty brod je s druge strane, Olive Stage se skriva pored maslina, a do njega vodi krivudavi put koji krije brojna utočista odmora, barove i štandove s hranom. Poviše svega se nalazi glavna bina koja je dom velikim DJ imenima i glavnim izvođačima festivala. Ulaz u samu lokaciju je i restoran čija terasa ugošćuje DJ-eve zadužene za zvučnu kulisu tokom dana dok pogled baca na cijeli zaljev. Mnogima omiljeni klub Barbarella’s smješten je samo nekoliko kilometara dalje od festivalske lokacije. Klub na otvorenom proglašen je jednim od najboljih na svijetu, a mjesto koje oduzima dah savršeno je za provod od ponoći do zore dok pozdravljate dan okruženi borovima.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Dnevni horoskop