• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Festival animiranog filma "NAFF 2010."

Festival animiranog filma "NAFF 2010." biće otvoren večeras u Neumu, a novost je da će projekcije biti prikazane u više hercegovačkih opština.

 Festival animiranog filma "NAFF 2010." Izvor: MONDO

Kompletan program će vidjeti građani Mostara, Rame, Jablanice, Posušja, Ljubuškog, Gruda, Širokog Brijega, Trebinja i Bileće, najavio je direktor festivala Jurinko Rajič.

Pokrovitelji ovogodišnjeg NAFF-a, uz Federalno ministarstvo kulture i sporta, jesu i vlade Hercegovačko-neretvanskog i Zapadnohercegovačkog kantona. Poseban značaj za NAFF je činjenica da ga je ove godine podržala vlada SAD-a kao projekat od važnosti za BiH.

Prijavljeno je 400 filmova, od kojih su 53 izabrana u takmičarski dio Festivala, dok će u panorami biti prikazano 15 ostvarenja.

Gledatelji će moći uživati i u najnovijim crtićima iz Španije, Holandije, Poljske, Francuske, SAD-a, Belgije, Izraela, Hrvatske, Rusije, Velike Britanije i drugih zemalja.

Ovogodišnji članovi stručnog žirija su generalni sekretar ASIF-e Vesna Dovniković (Hrvatska), glumica Mija Begović (Hrvatska), animator i redatelj Viktor Azeev (Rusija), redatelj Pjer Žalica (BiH) i direktor Mostarskog narodnog pozorišta Šerif Aljić (BiH). (MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Dnevni horoskop