Jednostavan kolač za svaki dan: Pomešajte grejpfrut i mak i dobićete nezaboravan ukus! | MONDOBA

  • Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Stil

Jednostavan kolač za svaki dan: Pomešajte grejpfrut i mak i dobićete nezaboravan ukus!

Autor Nataša Petrović
Autor Nataša Petrović

Sprema se jednostavno, ukus je nezaboravan!

Izvor: Youtube/Screenshot/Baking Nicky

Sok od grejpa čini ga mekanim i ukusnim, a jogurt i mak mu daju osvežavajuću notu!

Sastojci:

Šolja i po brašna

Dve kašičice praška za pecivo

¾ kašičice soli

Kašika rendane kore grejpfruta

Šolja belog šećera

Dva jaja

1/3 šolje ulja

Kašičica ekstakta vanile

¾ šolje plus jedna kašika grčkog jogurta

Osam kašika sveže isceđenog soka grejpfruta

Kašika makovog zrna plus još za posipanje

Pola šolje šećera u prahu

Priprema:

Zagrejte rernu na 180 stepeni i pripremte kalup za hleb, obložite ga papirom za pečenje i podmažite sa
malo ulja.

U posudi srednje veličine pomešajte brašno, prašak za pecivo i so.

U većoj posudi prstima pomešajte beli šećer sa rendanom korom grejpfruta, Dodajte jaja, ulje i ekstakt vanile, pa umutite. Smanjite brzinu miksera, pa u to dodajte polovinu suvih sastojaka koje ste pomešali, a zatim dodajte i ¾ šolje jogurta. Dodajte preostale suve sastojke, pa zatim pet kašika soka grejpfruta i kašiku makovog zrna. Pripremljenu smesu nalijte u kalup i ravnomerno rasporedite.

Pecite dok kolač odozgo ne dobije zlatno braon boju, oko 50-60 minuta. Izvadite i po vrhu izbockajte viljuškom, a zatim prelijte preostale tri kašike soka od grejpfruta.

Ostavite da odstoji oko 15 minuta, zatim izvadite kolač i ostavite da se ohladi.

Pomešajte šećer u prahu, kašiku jogurta, kašiku vode i mrvicu soli, pa ovu smesu prelijte preko kolača. Pospite sa malo makovog zrna i ostavite u frižideru da se preliv stegne, oko pola sata.

(MONDO)

Pratite Mondo.ba na Facebooku, Instagramu i Twitteru. Aplikacija je dostupna za IOS i Android telefone.

Možda će vas zanimati

Tagovi

Komentari 0

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Dnevni horoskop

KUHINJA