• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Bezos uživao u Hrvatskoj! Posjetio restoran na Hvaru, a ovo jelo ga je oduševilo

Autor Dragana Božić

Šta su milijarder Džef Bezos i njegova verenica Loren Sančez jeli u Hrvatskoj?

 Džef Bezos oduševljen hrvatskim specijalitetima Izvor: Profimedia/PIXSELL/Grgo Jelavić

Treći najbogatiji čovjek planete, milijarder Džef Bezos, napustio je Hrvatsku sa vjerenicom Loren Sančez. Kod komšija su boravili desetak dana, gdje se pomno pratio svaki njihov korak. Sada je otkriveno u kojim kulinarskim specijalitetima je bogataš uživao. Jedno jelo ga je posebno oduševilo, a probao ga je u restoranu na Hvaru.

Bezos je sa svojom vjerenicom odlučio da večera u poznatom restoranu na ovom ostrvu. Za predjelo je serviran specijalitet tog ugostiteljskog objekta - tuna tartar i carpaccio od jadranske hobotnice, dok je za glavno jelo poslužena hvarska gregada, kojom su milijarder i njegova izabranica bili oduševljeni. Šta je zapravo hvarska gregada?

To je jednostavno, ali najstarije ribarsko jelo koje se u počecima pravilo samo od krompira i sitne bijele ribe. Porijeklom je iz Dalmacije, poznato po tome da se jako brzo priprema, a ukus je božanstven. U nastavku su sastojci potrebni za pripremu gregade, kao i objašnjenje kako se ovo jelo sprema.

POTREBNO JE:

1 kg ribe (oslić, škarpina, brancin, orada ili bilo koja druga morska riba), 500 g krompira, 5 čenova bijelog luka, 200 ml maslinovog ili suncokretovog ulja, lovor, biber, so.

PRIPREMA:

Očišćeni crni luk isjecite na kolutove, pa propržite na maslinovom ili suncokretovom ulju. Ubacite krompir, takođe isječen na kolutove, pa nastavite da pržite još 10 minuta. Nakon toga nalijte vodom tako da prekrije krompir i luk, dodajte lovorov list, ribu isječenu na komade i kuvajte oko pola sata. Za to vrijeme, komade ribe u šerpi okrenite nekoliko puta. Gotovo jelo posolite, pobiberite i pospite isjeckanim peršunom. Evo kako jelo izgleda:

Izvor: YouTube/Kuhari

(MONDO)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Dnevni horoskop