Snimila je više od sto filmova, igrala u serijama, pozorišnim predstavama, a umije i da kuva, i to sve.
Kaže da je talenat naslijedila od majke, a kada se tome doda i mašta, onda je lako pripremiti i veknu a la Milena Dravić.
Sameljite tri-četiri komada bijelog pilećeg mesa (mogu i pileće grudi). Dok meljete meso, jedna kriška starog hljeba "kupa se" u mlijeku, kuvate jaja (dva komada i to tvrdo), sjeckate slaninicu (sto grama), pjevate Breninu "... sitnije, Cile, sitnije..." i pripremate vanglu u kojoj ćete od ovog materijala, i još soli, bibera, senfa i peršuna, formirati veknu. U sredinu vekne stavite pride još jedno tvrdo kuvano jaje.
Veknu stavite u vatrostalni pleh, ali tek kada na dno položite slaninu isječenu po dužini. Slanina mora da pokrije cijelo dno. Tek sada se pažljivo polaže vekna.
Nije kraj.
Preko vekne stavljate kaiševe slanine. Veknu ušuškate slaninom sa svih strana i stavljate u rernu. Pečete na umjerenoj vatri.
Za to vrijeme, na brzaka, za dva do tri minuta, na puteru propržite pečurke (do četristo grama), prelijete ih mileramom, izmiješate i postavite kao stražu oko vekne.
Pečenje traje još 15 do 20 minuta.
Pije se bijelo vino sorte šardone i to iz Mačkovog podruma, i čita laka literatura.
(MONDO)