• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Menhetn dijeta: Probaš sve, a ne pojedeš ništa

Jedna Njujorčanka otkrila je trikove kojima se služe ona i njene prijateljice kako bi ostale mršave.

 Menhetn dijeta: Probaš sve, a ne pojedeš ništa Izvor: MONDO

Ajlin Despin, čija će se knjiga "Dijeta Menhetn" uskoro pojaviti u knjižarama, priznaje da će "probati sve, ali neće pojesti gotovo ništa". Među metodama kojima se ona i njene prijateljice služe je redovno jedenje štapićima (manji zalogaji znači da ćete brže biti siti), a striktno se poštuje pravilo da se izbjegavaju sosovi.

Umjesto strogog popisa namirnica, Despinova savjetuje čitateljke da uživaju u onome što jedu, ali da jedu manje nego što uživaju.

Jedno od ključnih pravila je, kaže, da se nikad kod kuće ne drži hrana koja je okidač, na primjer, buter od kikirikija. Jedna njena prijateljica koja dnevno trči sedam kilometara da bi ostala u formi, polije vodom ostatke hrane da ne bi bila u iskušenju da ih pojede, piše "Press".

Ključ je da se smanji unos kalorija, pa Ajlin Despin savjetuje da dodate mlijeko u zeleni čaj, jer ćete tako dobiti ukus otopljenog sladoleda od zelenog čaja, a ona spominje i već poznate savjete da se alkoholna pića razređuju vodom ili ledom.

Ajlin Daspin, koja nosi konfekcijski broj 10 (odgovara broju 38) i sama je suočena s izazovom kako da ostane vitka, s obzirom da je njen muž glavni kuvar poznatog restorana "Salumerija Rosi" na Aper vijest sajdu. Zato uzima samo male količine.

"Uzmem samo kašičicu njegovog rižota", objašnjava i savjetuje da, kao i ona, žene kupuju male porcije hrane jer će tako kontrolisati količine unijete u organizam.

Ključan je i kvalitet proizvoda: mala količina vrhunskog balzamika ili javorovog sirupa više će vas zasititi od jeftinije alternative.

Despinova takođe savjetuje žene i da počnu same da pripremaju hranu, a da bi im olakšala kuvanje, u knjizi su prikupljeni i recepti poznatih kuvara Marija Batalija, Toama Količija i Erika Riperta.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Dnevni horoskop