• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kako su kuvali Majkl Džekson, Liz Tejlor...

Zahvaljujući knjizi "Kuvar mrtvih poznatih ličnosti", sada svako može da pripremi kolače po receptu Ketrin Hepbern, piletinu kakvu je spremala Elizabet Tejlor, ili neki drugi specijalitet Patrika Svejzija, Majkla Džeksona...

 Kako su kuvali Majkl Džekson, Liz Tejlor... Izvor: MONDO

Glumica Ketrin Hepbern je pravila kolače dok je Elizabet Tejlor obožavala piletinu sa avokadom i pečurkama.

Ovu su samo neki od omiljenih recepata poznatih ličnosti koji su upravo objavljeni u SAD.

"The Dead Celebrity Coockbook" (Kuvar mrtvih poznatih ličnosti) upravo je objavljen u SAD i otkriva čitaocima omiljena jela poznatih zvijezda čije filmove i pjesme svi znamo, ali čiji su omiljeni recepti do danas ostali tajna. "Knjiga je plod 15 godina napornog rada ali i ljubavi", rekao je za AFP autor Frenk Dekaro.

"Sve sam prikupljao nekih 15 godina. Išao bih na buvlje pijace, koristio eBay. Na kraju sam ih imao toliko da sam morao da biram", kaže on.

U knjizi se nalaze recepti više od 140 muzičkih, filmskih i televizijskih zvijezda od Majkl Džeksona i njegove pite sa krompirom, do Frenka Sinatra koji je volio jagnjetinu na roštilju i Patrika Svejzija i njegove pileće pite.

"Ranije su poznate stalno pitali za recepte. To je bila tadašnja vrsta odnosa sa javnošću. Oni bi listovima nudili recepte koji bi potom bili svuda objavljeni", kaže Dekaro, nekadašnji filmski kritičar.

"Ovi recepti dolaze iz vremena kada se nije znalo sve o svakome. Poznati su tada više kontrolisali svoj imidž i birali bi, na primjer, recept jer su mislili da govori nešto o njima", objašnjava on.

Dekaro je odlučio da u knjizi objavi recepte samo onih poznatih ličnosti koje su umrle, djelom zbog toga što se nada da će njegova knjiga pomoći ljudima da ponovo otkriju zaboravljene zvijezde.

"Uznemirim se kada čujem ljude kako kažu 'O, to je bilo prije mog vremena' ili 'Nisam se ni rodio kada se to emitovalo'. Ako Lady Gaga zna ko je bio Liberače, onda možeš i ti", rekao je on.

Drugi razlog zašto je izabrao mrtve umjetnike je taj što današnje zvijezde jedva da govore o omiljenoj hrani. "Ti ljudi su kuvali. Umjeti da kuvate bilo je nešto čime su se ljudi tada ponosili i što su mogli da iskoriste kako bi se povezali sa obožavaocima", kaže Dekaro.

"Sa druge strane, kad imate kuvare koji su postali slavni, onda vam ne treba glumac da vam priča o kuvanju. A kuvari danas su zvijezde i zbog toga nikoga ne interesuje šta ekipa 'Glija' sprema za jelo, a to je tužno", dodao je on.

Zainteresovani čitaoci sada mogu da isprobaju Liberačijeve kifle, braunije Ketrin Hepbern. "To su najbolji brauniji ikada. Ona nikada nije ni imala mnogo recepata ali oni koje jeste su odlični", kaže Dekaro.

A recept koji mu se najmanje dopada. "Bostonska piletina Izabele Sanford", kaže on bez oklevanjao receptu glumice koja je igrala majku u sitkomu "The Jeffersons" sedamdesetih i osamdesetih goina prošlog vijeka.
.
"To je piletina sa ruskim prelivom, džemom od kajsija i crnim lukom. Nisam siguran da bi sve te stvari trebalo promiješati i staviti na pile".

(Tanjug)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Dnevni horoskop