• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Stižu "in vitro" hamburgeri?

Na jelovniku restorana uskoro bi mogao da se nađe i hamburger sa mesom proizvedenim na osnovu matičnih ćelija goveda.

 Stižu "in vitro" hamburgeri?  Izvor: MONDO

Glavno svojstvo ovog hamburgara "in vitro", koji je plod istraživanja holandskog profesora Marka Posta, je da nema ni trunke masti, ali i dalje ima ukus pravog mesa, piše "Njujork tajms".

Za prototip tog mesa potrošeno je oko 250.000 evra, zbog čega je neophodno još istraživanja kako bi njegova proizvodnja bila menja skupa i kako bi se ovaj neobični hamburger našao u široj ponudi.

Osim cijene, na to da li će se naći na većini jelovnika ili ne, utiču i kulturološki razlozi - kako ubijediti ljude da se više ne hrane mesom proizvedenim na tradicionalan način i pređu na hamburgere iz laboratorije?

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Dnevni horoskop