• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kada se najedeš "džank" hrane...

Kada se počastiš takozvanom "džank hranom", sljedećeg dana se drži samo namirnica koje su bogate omega-3 masnim kiselinama.

 Kada se najedeš "džank" hrane...  Izvor: MONDO

Omega-3 masne kiseline mogu da neutraliziraju negativne učinke brze hrane na na naše zdravlje, pokazalo je istraživanje.

Morska riba i riblje ulje, su bogati omega-3 masnim kiselinama koje stimulišu područje mozga koje kontroliše pamćenje, za razliku od nezdrave hrane koja je izuzetno štetna za naš mozak.

Brza hrana umanjuje sposobnost regeneracije nervnih ćelija, što može dovesti do razvoja neurodegenerativnih bolesti.

Zato je važno redovno unositi namirnice bogate omega 3-masnim kiselinama koje su sposobne da se bore protiv triglicerida i ostalih upalnih molekula u krvotoku, kao i da pomognu hormonima koji se izlučuju nakon jela da štite neurone i podstiču njihov rast.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Dnevni horoskop