• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Sos koji topi kilograme?!

Vjerovali ili ne, postoji sos koji ubrzava metabolizam i pomaže kada ste na dijeti.

 Sos koji topi kilograme?! Izvor: MONDO

Papričice u sirćetu

Sastojci:

- 12 malih ljutih papričica (crvene, zelene, žute)

- jedna i po krigla bijelog vinskog sirćeta

Priprema:
Stavite papričice u čistu, suvu teglu. Sirće kuvajte do ključanja. Papričice prelijte sirćetom i ostavite da se hladi na sobnoj temperaturi. Zatvorite teglu i držite je tako dvije nedjelje, povremeno je možete protresti. Probajte da li je sirće dovoljno primilo ukus paprika, procijedite ga, možete dodati malo suvih papričica i ostaviti još nedjelju dana. Jede se uz meso, najbolje uz roštilj, savjetuje "Mens helt".

Habanero senf

Sastojci:

- 3 habanero papričica (male, ljute, okruglaste paprike)

- 2 paradajza

- 5 kašika senfa

- 80 ml soka od ananasa

- 2 kašike braon šećera

- 2 kašike meda

- 1 kašika mljevenog korijandera

- so po ukusu

Priprema:
Dok sječete papriku na pola i čistite od sjemena, obavezno stavite lateks rukavice, zbog njihove ljutine. Zatim stavite u blender sa ostalim sastojcima i promiješajte dok se smjesa ne ujednači. Sipajte pire u šerpu i ostavite da provri. Sipajte u tegle. Može da stoji oko dva mjeseca, a odlično se slaže uz svinjski šnicle ili piletinu na žar. Imajte na umu da je ovaj sos, zbog šećera i meda, kaloričan i nemojte pretjerivati sa količinama, bez obzira na to što ubrzava varenje.

Čili paradajz

Sastojci:

- 2 konzerve čilija

- 1 konzerva sjeckanog paradajz

- 40 g sjeckanog crnog luka

- 3 kašike paradajz sosa

- 2 kašike meda

- 2 čena sjeckanog bijelog luka

- 1 kašičica rendane kore narandže

- 60 ml soka od pomorandže

- ½ kašičice soli

Priprema:
Staviti sve sastojke u blender, miješajte dok ne dobijete kompaktnu smjesu. Staviti u šerpu i kuvajte do ključanja, zatim smanjite temperaturu i kuvajte još 5 minuta. Sipajte sos u tegle, ohlađene ih držite u frižideru. Rok upotrebe je mjesec dana, odlično se slaže uz pljeksavice, piletinu ili tunjevinu.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Dnevni horoskop