• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Svadba, svadba... svadbarski kupus!

Počela je sezona vjenčanja. Ako ne znate recept za svadbarski kupus, vrijeme je da naučite da pripremate to tradcionalno srpsko jelo.

 Svadba, svadba... svadbarski kupus! Izvor: MONDO

Potrebno:

- 4kg kupusa

- 300 gr suvog svinjskog mesa

- 300 gr sirovog svinjskog mesa

- 300 gr junetine

- 300 gr ovčetine

- 300 gr slanine

- 2 glavice crnog luka

- 3 kašike masti

- Lorber

- Biber u zrnu

- Tucana paprika

Priprema:

Isjecite kupus na kockice. U zemljani lonac ređajte red slanine, red kupusa, red isječenog mesa. Svaki red začinite lorberom i biberom. Činite tako dok ne potrošite sve namirnice. Nalijte vodom.

Luk očistite, operite, isjeckajte i propržite na zagrijanom ulju. Dodajte tucanu papriku, i gotovu zapršku sipajte preko složenog kupusa onda kada jelo počne da vri.

Protresite lonac da zaprška dopre i do dna, smanjite temperature i kuvajte nekoliko sati, bez poklopca.

Gotovo jelo bi trebalo poslužiti tek sutradan.

(MONDO, Foto: Guliver/Getty/Thinstock)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Dnevni horoskop