Počela je sezona vjenčanja. Ako ne znate recept za svadbarski kupus, vrijeme je da naučite da pripremate to tradcionalno srpsko jelo.
Potrebno:
- 4kg kupusa
- 300 gr suvog svinjskog mesa
- 300 gr sirovog svinjskog mesa
- 300 gr junetine
- 300 gr ovčetine
- 300 gr slanine
- 2 glavice crnog luka
- 3 kašike masti
- Lorber
- Biber u zrnu
- Tucana paprika
Priprema:
Isjecite kupus na kockice. U zemljani lonac ređajte red slanine, red kupusa, red isječenog mesa. Svaki red začinite lorberom i biberom. Činite tako dok ne potrošite sve namirnice. Nalijte vodom.
Luk očistite, operite, isjeckajte i propržite na zagrijanom ulju. Dodajte tucanu papriku, i gotovu zapršku sipajte preko složenog kupusa onda kada jelo počne da vri.
Protresite lonac da zaprška dopre i do dna, smanjite temperature i kuvajte nekoliko sati, bez poklopca.
Gotovo jelo bi trebalo poslužiti tek sutradan.
(MONDO, Foto: Guliver/Getty/Thinstock)