Pošto su bundeve već "stigle" na pijace, evo kako da ih upotrijebite i napravite dobru, staru pitu sa bundevom.
Potrebno:
- 500 gr kora za pitu
- bundeva (1 kg)
- 250 gr šećera
- 1 dl ulja
- cimet
- šećer u prahu
Priprema:
Oljuštite bundevu i izrendajte je. Izrendanu je sipajte u šerpu, dodajte šećer i dinstajte je dok sva tečnost ne ispari. Kada je gotovo, treba da izgleda kao kaša. Ostavite da se ohladi.
Uzmite jednu koru i poprskajte je uljem. Preko nje stavite drugu koru, takođe je poprskajte uljem, pa na to stavite fil-kašu od bundeve, duž cijele kore. Pospite sa malo cimeta, ali pazite da ne pretjerate, kako pita ne bi dobila gorak ukus.
Kore savijajte u rolnu.
U pleh stavite papir za pečenje i poređajte tako urolanu pitu. Na kraju, svaku rolnu poprskajte uljem i pecite na 180 stepeni, od 20 do 25 minuta.
Kada se ohladi, isjecite i po želji, pospite šećerom u prahu.
(MONDO, Foto: Guliver/Getty/Thinkstock)