• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Pita sa bundevom

Pošto su bundeve već "stigle" na pijace, evo kako da ih upotrijebite i napravite dobru, staru pitu sa bundevom.

 Pita sa bundevom Izvor: MONDO

Potrebno:

- 500 gr kora za pitu

- bundeva (1 kg)

- 250 gr šećera

- 1 dl ulja

- cimet

- šećer u prahu

Priprema:

Oljuštite bundevu i izrendajte je. Izrendanu je sipajte u šerpu, dodajte šećer i dinstajte je dok sva tečnost ne ispari. Kada je gotovo, treba da izgleda kao kaša. Ostavite da se ohladi.

Uzmite jednu koru i poprskajte je uljem. Preko nje stavite drugu koru, takođe je poprskajte uljem, pa na to stavite fil-kašu od bundeve, duž cijele kore. Pospite sa malo cimeta, ali pazite da ne pretjerate, kako pita ne bi dobila gorak ukus.

Kore savijajte u rolnu.

U pleh stavite papir za pečenje i poređajte tako urolanu pitu. Na kraju, svaku rolnu poprskajte uljem i pecite na 180 stepeni, od 20 do 25 minuta.

Kada se ohladi, isjecite i po želji, pospite šećerom u prahu.

(MONDO, Foto: Guliver/Getty/Thinkstock)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Dnevni horoskop