• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Supa od pačije krvi (V)

Jedno od tradicionalnih jela u Vijetnamu je supa od pačije krvi. Jede se hladna, uglavnom za doručak.

 Supa od pačije krvi (V) Izvor: MONDO

Tiet Kan Vit supa se pravi do svježe krvi patke koja nije termički obrađena. Krv tek zaklane patke se ostavi nekoliko sati u frižideru, najbolje 24 sata, prije nego što joj se dodaju svjež korijander, krupno sjeckani kikiriki ili orah, kao i nekoliko komadića obarenog pačijeg bijelog mesa ili iznutrica.

Supa se pokiseli sokom od svježe limete.

Oni koji su probali kažu da nikada ne bi pomislili da jedu svježu krv, jer u ovom jelu preovlađuju kiselina limete i ukus korijandera, ali prije svega ukus metala.

U svakom slučaju, ovo nije jelo za one koji ne vole jake ukuse, naročito ne za doručak kada se ova supa u Vijetnamu najčešće konzumira, s obzirom na to da je odličan izvor proteina.

Supu možda možete da probate i u nekim evropskim restoranima, navodno u Njemačkoj, a u Poljskoj takođe postoji varijanta ove "krvave" supe. Video.

(MONDO, Foto: ScreenShot/YouTube)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Dnevni horoskop