Ako volite bijeli luk, posjetite restoran "Smrdljiva ruža" u San Francisku koji pravi različite specijalitete sa ovim povrćem.
U "Smrdljivoj ruži" možete probati plodove mora, paste, meso, povrće, alkohol, dezerte, sve sa ukusom bijelog luka. S obzirom na to da se u ovom restoranu potroši više od 1300 kilograma bijelog luka mjesečno za pripremanje različitih specijaliteta, očekujte da vam tanjir bude prekriven bijelim lukom šta god da naručite.
Ipak, tanjir nije jedino mjesto gdje ćete vidjeti luk, s obzirom na to da je dekor restorana sačinjen od vijenaca zdravog, ali ne baš tako mirisnog povrća, koji vise na zidovima i plafonu.
Za one "čudake" koji ne žele luk, a ipak dođu u "Smrdljivu ružu", naći će se tek poneko jelo bez ovog sastojka u "vampirskom meniju".
Pored različitih specijaliteta koji garantuju loš zadah, ovdje možete probati hljeb i martini od bijelog luka, a ako poželite nešto za desert nakon obroka, uvijek možete poručiti kuglu sladoleda od bijelog luka.
Ako odete u San Francisko i ne uspijete da pronađete ovaj restoran, predlažemo da pratite svoj nos, koji će vas sasvim sigruno odvesti pravo do "Smrdljive ruže". Predlažemo da nakon toga ne uđete baš odmah u javni prevoz. Video.
(MONDO, Foto: ScreenShot/YouTube)