Ako volite piletinu, probajte da je spremite u sosu od vlašca, sa bademom i kornfleksom.
Potrebno (za jednu osobu):
- 250 grama pilećeg filea
- 30 grama brašna
- 30 grama gustina
- 10 grama pečenih badema
- 50 grama kornfleksa
- 100 grama kromira (dolar čips)
- so po želji
- biber po želji
Potrebne namirnice za sos od vlašca:
- 10 grama putera
- 1 gram sušenog vlašca
- 30 grama mladog luka
- 1 dl neutralne pavlake
- 10 grama dižon senfa
Priprema:
Pileći file iseći na četiri štapića, posoliti i pobiberiti po želji, uvaljati u brašno, potom u gustin razmućen sa vodom. Zatim uvaljati u mešavinu pečenog badema i kornfleksa (badem i kornfleks je potrebno izmrviti i pomešati) zatim pohovati u dubokom vrelom ulju (preporučuje se palmino ulje). Pileće štapiće složiti na čips krompir (isto pržen u dubokom vrelom ulju, u fritezi). Na kraju preliti sosom od vlašca.
Sos od vlašca:
Na puteru kratko propržiti mladi luk i vlašac na tihoj vatri da ne zagori. Zatim zaliti neutralnom pavlakom, dodati dižons senf, čim prokuva skloniti sa vatre.
(MONDO)