"Dan otvorenih vrata" banjalučkog Mekdonaldsa bila je prilika da saznamo šta se događa iza pulta i ostalim prostorijama ovog poznatog restorana.
Mekdonalds Banjaluka organizovao je u petak za svoj prvi rođendan "Dan otvorenih vrata", a novinari i urednici prvi su gosti koji imali jedinstvenu priliku da se upoznaju i vide ovaj restoran iz sasvim drugačijeg ugla.
Ljubazno osoblje novinare je provelo kroz magacine, prostorije za hlađenje i skladištenje smrznutih namirnica, kao i kuhinju restorana gdje se mogu vidjeti načini pripreme i serviranje popularnih Mekdonalds proizvoda, kao što su prepoznatljivi hamburgeri, sendviči, slatke i slane pite, prženi kromirići i sladoled čija procedura proizvodnje i pakovanje je jedinstvena u lancima ovih restorana širom svijeta.
U Mekdonaldsu važe najviši standardi bezbjednosti i kvaliteta, pa se tokom cijelog radnog vremena primjenjuju efikasne mjere za pranje, čišćenje i dezinfekciju radnih površina, a strogo se vodi računa i o ličnoj higijeni.
"Beskompromisno provođenje programa kvaliteta, preventivnih mjera zaštite i neprekidne kontrole čitavog lanca – od snabdjevača, preko distributera do restorana – obezbjeđuje nam garanciju da gostima u svakom trenutku služimo kvalitetne i zdravstveno-higijenski ispravne proizvode, koji ispunjavaju vrlo jasne i oštre kriterijume kad su u pitanju izgled, okus ili hrskavost na koje su naši gosti navikli“, rekao je Rade Ćirković, šef nabavke i kvaliteta kompanije „Nicefoods“, vlasnika Mekdonalds franšize za Srbiju.
Pored redovnih kontrola koje provode sanitarni organi, dva do tri puta godišnje provodi se i unutrašnja kontrola sanitarnih procedura, koje obuhvataju zdravstveni pregled radnika, mikrobiološki nadzor radnih površina, opreme, podova i vazduha, kao i mikrobiološke analize sirovih i gotovih proizvoda. Takođe, posebnu ulogu u zaštiti organoleptičkih svojstava (izgled, miris, okus, boja...) Mekdonalds proizvoda ima prepoznatljiva ambalaža.
Desanka Landauer, marketing menadžer Mekdonaldsa za Srbiju i Republiku Srpsku, istakla je da svi licencirani restorani primjenjuju standardizovano pakovanje svojih proizvoda.
„Prilikom izbora ambalaže vodi se računa o zaštiti hrane, funkcionalnosti rukovanja, izgledu pakovanja i zaštiti okoline u kojoj će ambalaža završiti poslije upotrebe. Za ovu namjenu koristimo specijalne vrste kartona i papira, kao i kvalitetnu štampu koja dozvoljava da se u nju pakuje hrana. Bitno je da pakovanja čuvaju toplotu, svježinu i druge odlike kvaliteta Mekdonalds proizvoda. Takođe, u skladu s našom misijom izbalansirane ishrane, na svakoj ambalaži navedena je i nutricionistička specifikacija“, rekla je Landauer.
Građani, vjerni gosti Mekdonalds restorana u Banjaluci takođe će imati priliku da saznaju sve o kvalitetu namirnica i načinu pripreme obroka u restoranu. Vrata kuhinje Mekdonalds restorana u Banjaluci za sve goste biće otvorena 26. oktobra od 10 do 18 časova. Svi zainteresovani građani mogu se prijaviti za ovu posjetu restoranu u okviru „Dana otvorenih vrata“ u restoranu, ulica Veselina Masleše, broj 23.
Restoran Mekdonalds u Banjaluci otvoren je u oktobru prošle godine, a tokom prve sedmice rada restoran je posjetilo 45 hiljada ljudi.
(MONDO)