• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Bataci Danice Maksimović (RECEPT)

"Za pripremu ovog jela moraš da imaš dobre batake. Ćureće. Ne više od dva komada", kaže glumica Danica Maksimović.

 Bataci Danice Maksimović (RECEPT) Izvor: MONDO

Potrebno:

- 2 bataka

- Pomorandža

- 100 gr slanine

- Kašika sjeckanog peršuna

- Kašika sitno sjeckanog vlašca

- Kašika strugane šargarepe

- Kašika struganog celera

- 0,3 decilitra konjaka ili vinjaka

- Decilitar bijelog vina

- 2 decilitra pavlake

- Biber

- So

Priprema:

Na slanini isprži sjeckano povrće i ćuretinu. Kada meso dobije rumenu boju, dodaj pomorandžu (oljuštenu i očišćenu), konjak i bijelo vino. Bez poklopca, stavi u rernu zagrijanu na 180 stepeni.

Kada tečnost ispari, sipaj u manju šerpu malo konjaka, odvoji batake od kostiju, meso isijeci na zalogajčiće, dodaj pavlaku i sos u kome se pekla ćuretina. Zatim posoli i dodaj peršun i biber.

"Kao dodatak, ja serviram kuvanu pšenicu, a može i krompir ili pirinač. Dvije, tri šake pšenice obariš, a zatim propržiš na puteru", piše u knjizi "Kuvari glumci" Milana D. Špičeka i Mine Mart.

(MONDO, Foto: Guliver/Getty/Thinkstock)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Dnevni horoskop