U zamrzivač možete da ubacite gotovo sve što poželite, ali neke namirnice imaće prilično bljutav ukus kada ih izvadite. Evo šta treba da držite dalje od zamrzivača.
Kada ovaj zeleniš izvadite iz zamrzivača, biće mekan i prilično bezukusan. Umesto toga, držite zelenu salatu u frižideru, umotanu u papirni ubrus ili kesu. Mleko Odmrznuto mleko imaće grumuljice, a i ukus će biti promennjen. Mleko koje je bilo u zamrzivaču možete iskoristiti jedino za pripremanje hrane. Ne zaboravite da, pre nego što ga upotrebite za spremanje obroka, ostavite nekoliko sati u frižideru da se odledi. Pržena hrana Ako prženu ili pohovanu hranu držite u zamrzivaču, zaboravite na hrskavost kada je izvadite. Ovakvu hranu najbolje je odmah pojesti. Sirova jaja Već znate šta se desi sa tečnošću kada je zamrznete, pa možete pretpostaviti i šta će se dogoditi kada zamrznete jaja. Ljuska će pući, a u zamrzivaču ćete imati neupotrebljiva jaja. Sveže voće i povrće Voće i povrće u sebi sadrže dosta vode, koja će se u zamrivaču pretvoriti u led. Kada ih odledite, ove namirnice će biti gnjecave i bezukusne. Pavlaka Ako je zamrznete, tečnost će se izdvojiti iz masti i izgledaće prilično grozno. Možete je upotrebiti za pripremu oborka, ali ne preporučujemo da je jedete samu nakon odmrzavanja. Jogurt Zamrzavanjem, tekstura jogurta će se promeniti. Iako je zaleđen jogurt veoma popularna poslastica u Americi, na ovaj način ga nećete dobiti. Odleđen jogurt se manje-više “ponaša” isto kao pavlaka - tečnost se odvaja od masti, a ukus… pa i nije baš neki. Krompir Krompir sadrži dosta vode, koja će se zamrzavanjem pretvoriti u stine kristale. Odmrznuti krompiri izgledaće kao kaša i biće bezukusni. Sir Ukoliko stavite tvrdi sir u frižider, počeće da se mrvi i ljušti, dok se mladi sir, koji sadrži više vode, biti skoro potpuno bezukusan.