• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

RECEPT: Napravite sami jabukovo sirće

Autor mondo.rs

Jabukovo sirće nije samo za ishranu, može se koristiti i za negu kože, kose, za čišćenje kuće, skidanje kamenca, ali i kada želite brže da smršate, da izbelite zube. U prodavnicama je ponuda dobra, ali zašto ga ne biste sami napravili.

Za 15, 20 litara jabukovog sirćeta potrebno je oko 50, 60 kilograma jabuka. Operite ih, skinite sve trule delove, ne morate da ih ljuštite, i ubacite ih u sokovnik.

Možete i da ih izrendate, ali je to teži način.

Nakon što ih usitnite, rendanjem ili u sokovniku, ubacite ih u čistu posudu zajedno sa sokom i ostavite sve da odstoji dva, tri dana. Posudu prekrijte gazom da ne ulazi nečistoća, ali i da ima dovoljno vazduha za vrenje.

Nakon dva, tri dana, procediti smesu kroz gazu tako da ostane samo sok, koji ćete opet ostaviti pokriven gazom u posudi. Tečnost će biti mutna, a vremenom će se stvoriti opna na vrhu.

Povremeno procedite tečnost kroz gazu da se ne "pokvari" i ponovno vratite u posudu i prekrijte gazom, a sok će se vremenom razbistriti.

Svakako probajte, i kada vam se ukus dopadne, prespite sirće u čiste staklene flaše. Ako dodate gljivice kvasca ili imate sirćetnu pečurku, to će svakako ubrzati proces vrenja.

Bez toga, sirćetu će trebati malo više vremena da se napravi, čak nekoliko meseci, savetuje "Ko dren".

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Dnevni horoskop