• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Namirnice koje će svaki obrok učiniti zdravijim

Autor mondo.rs

Ukoliko želite zdravo da se hranite, ne morate da se odričete svojih omiljenih jela - dovoljno je da dodate ove namirnice i učinite obrok zdravijim.

Kada u jelo koje spremate po određenom receptu treba da dodate prezle, umesto toga stavite valjani ovas. Ako želite da ovas dobije istu teksturu kao prezle, izmeljite ga u blenderu. Zašto biste to radili? Zato što ovas pomaže u snižavanju holesterola.

Za one koji vole slaninu, ukus ove namirnice teško da nešto može da zameni. Međutim, s obzirom na to da sadrži dosta masti, nije na odmet da nekad umesto slanine, u obrok dodate mlevenu papriku.

Mnogima je najteže da jedu neslanu hranu, a velike količine soli svakako nisu dobre za zdravlje. Postoji rešenje! Hranu možete da "posolite" tako što ćete dodati malo soka limuna ili limete, što je naročito ukusno kada spremate piletinu, ribu ili kuvate povrće.

Kada spremate sendvič, umesto da namažete puter, zdraviji izbor je pasirani avokado. Osim što je zdravije, kašika pasiranog avokada ima 75 kalorija manje neko kašika putera.

Ulje koristimo gotovo svakodnevno kada spremamo hranu. Smanjite količinu ulja koju unosite u organizam tako što ćete, umesto količine koju stavljate kada pripremate slatkiše, staviti pola količine ulja, a pola ceđenog soka od jabuke.

Kada, prema receptu, u hranu treba da dodate belo brašno, pola potrebne količine zamenite integralnim brašnom.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Dnevni horoskop