• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Pileća krilca u lepljivom azijskom sosu

Autor mondo.rs

Ako volite specifične ukuse azijske hrane, pre svega kineski sos za piletinu, ne morate da idete u njihove restorane. Evo jednog recepta koji će miris i ukus Azije doneti u vašu kuhinju.

Potrebno za četiri osobe:

- 800 g pilećih krilaca

- 6 kašika kečapa

- 3 kašike balsamiko sirćeta

- 3 kašike soja sosa

- Po pola kašičice anisa, mlevenog sušenog čilija, semena komorača, karanfilčića, cimeta

- 2 kašike meda

- Čen belog luka

- Nekoliko listića sveže majčine dušice

- Po kašika suncokretovog i maslinovog ulja

Priprema:

Zagrejte rernu na 200 stepeni Celzijusovih. U nauljenu posudu za pečenje mesa stavite krilca.

U činiji promešajte kečap, balsamiko sirće, soja sos, mlevene začine i med.

Dodajte fino iseckan luk, listiće majčine dušice, so, biber i malo maslinovog ulja.

Time prelijte krilca i pecite u rerni oko 30 minuta.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Dnevni horoskop