Ako uživate u ukusu kafe, onda će vam se i kapućino kolačići sigurno svideti!
Izvor: MONDO
- 400 grama brašna - 200 grama margarina - 25 grama kakaa - 2 kašike kupovnog kapućina u prahu - 50 mililitara mleka - 100 grama žutog šećera - 50 grama belog šećera - 100 grama šećera u prahu Priprema: Testo U posudu stavite brašno, beli i žuti šećer, kakao i kapućino u prahu. Dodajte hladan margarin, iseckan na listiće i mleko, a zatim dobro promešajte. Kada se sjedini, testo zavijte u aluminijumsku foliju i ostavite da stoji u frižideru oko pola sata. Pleh obložite papirom za pečenje, a rernu zagrejte na 180 stepeni Celzijusovih. Od testa napravite kuglice veličine oraha, i na svakoj kuglici, na vrhu, prstom napravite malo udubljenje, u koje ćete nakon pečenja sipati preliv. Pecite kolače oko deset minuta. Preliv U manju posudu stavite šećer u prahu, kašiku i po kapućina u prahu, kašiku i po mleka i dobro promešajte. Kada se kolači ohlade, u udubljenje koje ste napravili, sipajte preliv.