• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Vreme je za bundevu, ali i čokoladu

Autor mondo.rs

Ukusna je i zdrava, još ako joj se doda malo čokolade, bundeva može biti neodoljiva! Ovo je recept Džejmija Olivera za jedan takav kolač.

Potrebno:

Za koru:

- 50 grama kakao praha

- 175 grama brašna

- 2 kašike šećera u prahu

- 115 grama putera

- 1 žumance

- 100 grama čokolade za kuvanje

- 50 grama kristal šećera

Za fil:

- 425 grama pirea od bundeve

- 2 kašike brašna

- rendana kora pomorandže

- prstohvat mlevenog karanfilića

- 1/2 kašičice đumbira

- 1 kašičica cimeta

- 1/4 kašičice rendanog oraščića

- 100 g braon šećera

- 300 ml kisele pavlake

- 2 cela jajeta

- 2 žumanceta

Prirema:

Pomešajte kakao, brašno, šećer u prahu i prstohvat soli, dodajte puter i sve umutite, da nema grudvica. U drugoj posudi pomešajte žumance sa 60 ml vode i postepeno u smesu dodajte brašno dok ne dobijete grubo testo.

Stavite testo na čistu površinu i mesite ga dok ne postane glatko, a zatim ga poravnajte u obliku diska. Umotajte ga u plastičnu foliju i ostavite u frižideru 30 minuta, a zatim ga istanjite i stavite u podmazan pleh prečnika oko 23 cm. Prstima sve lepo poravnajte, da testo uredno prijanja po celom plehu, a dno izbockajte viljuškom. Opet ostavite u frižideru na 30 minuta.

Zagrejte rernu na 200 stepeni Celzijusovih i pecite testo tako što ćete ga pokriti papirom za pečenje po kojem ste posuli pasulj, koji fiksira papir. Nakon 20 minuta bacite papir i pasulj, a testo vratite u rernu još pet minuta. Kada izvadite iz rerne, prelijte pečeno testo otopljenom čokoladom.

Za fil pomešajte sve sastojke u činiji, a zatim sipajte preko kore i čokolade. Smanjite toplotu rerne na 180 stepeni Celzijusovih i pecite najduže 50 minuta. Kada se pita ohladi, ostavite je u frižideru preko noći.

Pre služenja pitu možete da pospete kristal šećerom.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Dnevni horoskop