Dobro, možda ne baš odmah - čarobnica… Ali "motanje" po kuhinji biće zabavnije uz ove trikove.
Omlet možete da ispečete i u tosteru za tople sendviče. Samo, pazite da bude dobro ugrejan, inače ćete napraviti haos jer će smesa da se "razbeži" na sve strane.
Sveža jaja potonu u čaši vode, bajata - plivaju.
Konac za zube možete upotrebiti da isečete sir, na primer. Samo nemojte koristiti onaj sa mirisom mentola.
Prazne kutijice od tik-tak bombona možete iskoristiti za čuvanje začina.
Dasku za seckanje možete staviti na otvorenu fioku, tako oslobađate sebi radnu površinu.
Miris belog luka iz prstiju će se izgubiti ako trljate šerpu ili neku drugu posudu od nerđajućeg čelika.
Lakše ćete iseći tortu ako nož pre svakog parčeta stavite pod vrelu vodu.
Ako želite da uklonite višak masnoće koji "pliva" po supi, pređite po površini kockicom leda. Masnoća će malo da se stegne, pa ćete je lakše pokupiti.
Pistaće u ljusci ćete najlakše otvoriti ako koristite polovinu ljuske drugog pistaća.
Za malo zabavnija kuvana jaja - snažno protresite jaje pre kuvanja, oko dva-tri minuta, pa ubacite u ključalu vodu. Dobićete - "zlatna" kuvana jaja.
Kad grilujete ribu, stavite je na kolutove limuna. Upiće aromu, a i neće se zalepiti za rešetke.
Modle za sitne kolače upotrebite za dekorisanje šlagom. Ako dolazi neko poseban, neka dobije kafu sa šlagom u obliku srca.