• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Čokolada postaje zdravija

Autor mondo.rs

Dobre vesti, zar ne?!

Naučnici su odlučili da pokušaju da urade nešto kako bi čokolada postala zdravija i još ukusnija.

Naime, proces pravljenja čokolade od kakaa “ubija” veliku količinu antioksidanta, koji dobro utiču na zdravlje.

Naučnici su došli do zaključka da bi zrna kakaa trebalo duže skladištiti, odnosno ne obrađivati ih odmah, kako bi se zadržao veći broj antioksidanata..

Istraživanje je sprovedeno na Univerzitetu u Gani i predstavljeno je Američkom udruženju hemičara, a nama ostaje da se nadamo da ćemo uskoro jesti zdraviju i ukusniju čokoladu.



Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Dnevni horoskop