Druženje domaćih ljubitelja vina organizovano u petak uveče u banjalučkom restoranu “Kazamat” uljepšale novosadske The Frajle.
Povod za žurku je proslava 130 godina vinarije “Tikveš”, a uz dobro vino, odličan repertoar novosadskih The Frajli i gastronomske poslastice uživalo je nekoliko stotina gostiju.
“Naša terroir linije su vina za gastronomiju“, tvrdi glavni enolog “Tikveša”, Marko Stojaković.
Za njega je idealna kombinacija crvenog vina Bela Voda i Barovo sa jagnjetinom ili biftekom, a uz bijela vina najviše cijeni ribe brancin i list ili ovčiji kačkavalj.
Između 50 tikveških vina, svaki ljubitelj može da nađe svog favorita. Prema Markovim prognozama, u Tikvešu ove godine očekuju dobru berbu, pa se možemo nadati novim vinskim iznenađenjima iz te vinarije.
Pogledajte galeriju.