• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Stiže jesen...

Autor mondo.rs

Pogledajte 15 modnih trendova za ovu jesen.

Cvetni dezeni

Obratite pažnju, izlozi su već "procvetali", kao da stiže proleće, a ne jesen. Čak i obuća ima cvetiće! Ako ne volite ovaj dezen, a želite da budete moderni, nabacite makar maramu ili ešarpu sa ružama, na primer. Inače, ako niste znali, prva modna kuća koja nam je poslala cveće za jesen 2015. je "Guči", a onda su to prihvatili i drugi.

Zvoncare

Ne moraju da budu samo od džinsa, čak i ženska odela sada imaju pantalone čije nogavice se šire od kolena na dole. Međutim, ovo ne važi za muškarce, oni i dalje nose ravne ili takozvane frulica nogavice.

Suknje do kolena

Nosimo ih od prošlog proleća. Mogu biti uzane i seksi, sa šlicem pozadi ili na butini, ili se šire od struka, tako da u njima izgledate kao princeza. Oba modela su praktična jer u njima možete svuda: na posao, fakultet, u šetnju, čak i uveče da izađete, ako nabacite neke svečanije detalje.

Džemperići

Znate one pristojne džempere kakve je nosila Džeki Onazis, na primer? Tanani su, uzani, do kukova, a mogu biti u svim bojama. To je suviše fino za vas? Obucite takav džemper na golo telo i otkopčajte nekoliko prvih dugmića, ili kupite model sa V izrezom i pokažite dekolte. Još ako uz to kombinujete uzanu suknju do kolena i salonke, izlgedaćete prefinjeno seksi.

Štreberi

Kragna košulje izvučena preko okovratnika džempera, baš kao dobra deca u školi. Niste od takvih? Kupite ogrlicu u obliku kragne (ima ih od perli, kristala, štrasa...) i vežite je preko uzanog belog džempera, a dole farmerke koje vam fenomenalno stoje, ili istaknite "atribute na donjim leđima" i te divne noge u uzanoj suknji do kolena. Štikle? Naravno! Baletanke nisu za ovu kombinaciju i ostavite ih dobroj deci.

Opuštena frizura

Ne, ne ona čupava i prljava - "radila sam po kući", već ona čista i isfenirana - "podigla sam je nehajno, jer mi je bilo vruće". To su razni repići, punđe i kike, ali nonšalantni, kada tu i tamo visi ili viri neki čuperak.

Šinjeli

Mantili i kaputi sada pomalo liče na vojničke. Široki su, imaju velike kragne i upadljivu dugmad, do kolena su i nisu baš seksi i elegantni.

Krzno

Ok, ok, protiv toga ste, razumemo, ali nabacite makar neku dobru imitaciju. To nije samo moderno, već i toplo. Krzno ove jeseni neće biti samo na kaputima i jaknama, već i na džemperima umesto okovratnika, na tašnama, čak i na laganoj obući.

Rolke

Ne one koje je nosio Stiv Džobs, već tanane i uzane, od viskoze na primer. Nose se ispod sakoa i kardigana. Lansirala ih je Viktorija Bekam, a već su se pojavile i u našim prodavnicama, u svim bojama.

Svilene košulje

Investirajte u ovaj komad garderobe jer se često vraća na scenu. Trebalo bi da bude malo šireg kroja, sa dugim rukavima, a sada se nosi tako što se napred uvuče u suknju ili pantalone, a pozadi ostavi da prekriva guzu.

Crne hulahopke

Zar su ikada iuašle iz mode? Jesu, to znaju oni koj ne nose crno.

Koledžice

Znate kako izgledaju te cipele? Mogu biti oble ili špicaste pri vrhu, sa takozvanom muškom štiklmo, idu do risa, krute su i imaju "trepavice" ili samo jednu kožnu "bućku". Mogu da se nose uz sve: odela, farmerke, suknje, haljine. To je još jedan "Guči" trend koji je postao opšteprihvaćen.

Čizme do članka

I to je obuća koju su žene "uzele" iz muških cipelarnika. Sada su hit crne akovane, ravne i špicaste, ali ih nosite samo uz pantalone ako niste tanki i dugonogi jer vizuelno skraćuju noge. U našim prodavnicama ih ima i sa resama, od gume, kaišićima... odličan izbor.

Vrećaste tašne

Manje-više klasičan model: ima oblik kese koja je pri vrhu stegnuta kaišem, nosi se preko ramena. Neka vas ne zavaraju: deluju kao da u njih može da stane svašta, ali s obzirom na to da nemaju pregrade, možda samo džep ili dva, satima ćete "bunariti" tražeći ključeve, telefon...

Broševi

Budite kreativni, zakačite broš na kaiš, ešarpu, tašnu, narukvicu... ne samo na revere. I nemojte bacati pare – napravite ih sami!

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Dnevni horoskop