• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Nemate za kartu do Meksika, ali imate za OVO jelo

Autor mondo.rs

Meksiko je daleko, ali mirise i ukuse te zanimljive zemlje možete da osetite i u svojoj kuhinji. Ovako...

 Nemate za kartu do Meksika, ali imate za OVO jelo Izvor: MONDO

Svinjski kare sa čedar sirom, pirinčem i meksičkom mešavinom

Potrebno:

- 400 grama laks karea

- 150 grama čedar sira (može i gauda)

- pakovanje "Frikom meksičke mešavine"

- 100 grama integralnog pirinča

- so, biber, kumin, ljuta papričica, beli luk u prahu ili granulama

- kašičica majčine dušice i ruzmarina

Priprema:

Meso ispržite u tiganju. Svaku šniclu posolite i pobiberiti, dodajte i malo belog luka, kumina, seckane čili paprike. Kada meso bude gotovo, sklonite ga, a u isti tiganj dodajte "Frikom meksičku mešavinu" i nalijte vodom da ogrezne.

U dubljoj podusi obarite pirinač, dodajte mu majčinu dušicu i ruzmarin.

U vatrostalnu posudu poređajte meso, na svako parče stavite sir, i pecite na 200 stepeni Celzijusovih, oko deset minuta.

Meso servirajte u velikom plitkom tanjiru, tako što ćete prvo staviti po kašiku "Frikom meksičke mešavine" i pirinča, a preko toga meso.

Pogledajte video:

MONDO Kuhinja: Svinjski kare i Frikom meksička mešavina
Izvor: YouTube

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Dnevni horoskop