• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kako se pravi česnica (RECEPT)

Autor mondo.rs

Česnica se tradicionalno sprema za Božić, to znate. Ako je ove godine prvi put spremate, evo recepta.

 Kako se pravi česnica (RECEPT) Izvor: MONDO/Dragana Todorović

Potrebno:

- kilogram brašna

- dve kašike masti

- pola litra mlake vode

- prašak za pecivo

- so.

Priprema:

Mlaku vodu sipajte u posudu u kojoj je brašno, pa onda dodajte so, rastopljenu mast i prašak za pecivo.

Zamesite testo i ostavite da odstoji.

Česnicu oblikujte kao pogaču, u nju dodajte novčić (možete i drvce, kukuruz, pasulj, u zavisnosti od toga šta stavljate) i ukrasite je po želji.

Rernu zagrejte na 250 stepeni Celzijusovih i pecite nekoliko minuta, a onda smanjite temperaturu na 200 stepeni i pecite dok pogača ne dobije zlatnu boju.

Kada je gotova, uvijte je u krpu da bi bila mekša.

Imajte na umu da se u nekim krajevima Srbije dodaje i suvo grožđe u česnicu, tako da i to po želji možete da dodate u testo ili da samo poređate po vrhu pre nego što česnicu ubacite u rernu.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Dnevni horoskop