• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kako da iskoristite hranu preostalu od praznika

Autor mondo.rs

Ništa ne mora da se baci, samo ako ste kreativni. Evo nekoliko predloga...

 Kako da iskoristite hranu preostalu od praznika Izvor: MONDO

Ruska salata može u frižideru da stoji sedam dana, kao i slična jela koja se prave od jaja, ali namazi od sireva, na primer, mogu biti jestivi i mnogo duže.

Isto važi i za pečenje, ali ako vam je dosadilo jer ga jedete već nekoliko dana, slobodno ga stavite u zamrzivač i pojedite nakon tri meseca, ne duže.

Sveže meso može da bude zamrznuto i do devet meseci, osim mlevenog mesa koje bi trebalo iskoristiti najkasnije nakon četiri meseca.

Jedni bacaju, drugi gladuju

U Srbiji se godišnje baci više od 250.000 tona jestive hrane, dok 628.000 ljudi živi u siromaštvu. Takođe, nakon Božića u Velikoj Britaniji baci se moče u količini dovoljnoj da se napune dva olimpijska bazena!

Ako zamrznete svežu ribu možete da je iskoristite i nakon šest meseci, dok pečenu ili barenu ribu ne bi trebalo da držite duže od dva meseca.

Znajte da i supa može u zamrzivač - sipajte je u specijalne kese za odlaganje tečnosti, ili u duboke plastične posude za koje ste sigurni da trpe nisku temperaturu, i mirni ste naredna tri meseca.

Kolače možete da jedete i nakon što su mesec dana bili zamrznuti, a hleb i pecivo čak i posle dva meseca.

Ako vam je ostalo svežeg povrća, iseckajte ga, spakujte u papirne kese i ubacite u zamrzivač. Taj miks luka, celera, šargarepe, krompira... možete da koristite da začinite neko jelo, ili za čorbicu od povrća.

Ako vam je ostalo pire krompira, dodajte dva žumanca i dve kašičice rendanog sira, zapecite u rerni i imate spremnu večeru!

Stari hleb tisecite nana kockice i staviti da se osuši - tako ćete dobiti kruotne koji su super dodatak za supe, čorbe i salate, ali ako ih sameljete dobićete prezle. Takođe od starog hleba može da napravite poparu, prženice ili bruskete. Evo recepta:

Super jelo od starog hleba (VIDEO)

A ovako se pravi pica od starog hleba:

- 10 kriški hleba koji nije svež

- pola litre mleka

- 200 grama krem sira

- 100 grama šunke

- 3 jaja

- parmezan

- ulje, so, origano

Priprema:

Potopite hleb u mleko i poređajte ga u podmazan pleh. Umutite jaja i krem sir i time prelijte hleb. Posolite, prekrijte šunkom i parmezanom. Pecite u dobro zgrejanoj rerni, ne dugo, dok ne vidite da namirnice menjaju boju. Nakon vađenja iz rerne pospite origanom, a možete da dodate i kečap.

Pročitajte i ove recepte:

Kad banane pocrne... (VIDEO)

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Dnevni horoskop