• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Zašto je hrana bljutava u avionu

Ista hrana u kojoj na zemlji uživate, u avionu baš i nije tako ukusna. Evo zašto.

 Izvor: Mondo/Danijela Pašić
Ilustracija
Ilustracija
Izvor: Mondo/Danijela Pašić

Postoji vrlo jednostavan razlog zašto nam je hrana koju jedemo u avionu pomalo bljutava, koliko god da je dobro spremljena.

Naime, naučnici su utvrdili da visina na kojoj se nalazimo u avionu utiče na naše čulo ukusa, što je razlog zašto baš i ne uživamo u hrani u avionu.

Nemački naučnik dr Florijan Mejer objasnio je ovaj fenomen otkrivajući da naše telo prima manje kiseonika na velikim visinama, zbog pritiska u kabini. Taj manjak kiseonika nije toliki da bi predstavljao pretnju po naše zdravlje, ali je dovoljan da utiče na čulo ukusa i izmeni ukuse.

Zbog smanjene osetljivosti čula ukusa na toj visini, putnicima u avionima najviše prija hrana jačeg ukusa.

Tagovi

Komentari 0

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Dnevni horoskop