Turska kafa u kapsuli I to postoji

  • Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Stil

Turska kafa u kapsuli? I to postoji!

Autor mondo.ba
Autor mondo.ba

Na nedavno završenom Weekend Media festivalu u Rovinju pila se uglavnom crna, domaća ili turska kafa.

dejan maljković Izvor: MONDO/Promo

Bilo je i one klasične, iz džezve, ali smo primijetili i nekoliko inovacija u pripremi ovog tradicionalnog pića. Naime, prva turska kafa u kapsuli doživjela je premijeru upravo u Rovinju.

Kroz priču o kafi i pripremi vrhunskog espressa posjetioce su proveli baristi Dejan Maljković i Goran Bartolović. 

„Bariste su profesionalci koji se brinu da dobijete vrhunski espresso. Uprkos mišljenju da je za postizanje vrhunskog espressa dovoljna samo najkvalitetnija kafa, potrebno je voditi računa o mnogo detalja - o načinu mljevenja kafe, o ispravnosti aparata i mnogim drugim sitnicama o kojima brine ekipa stručnjaka, to jest barista“, pojasnio nam je Dejan Maljković.

Dejan kaže da on dnevno pije pet ili šest šoljica kafe, bez mlijeka.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Dnevni horoskop

KUHINJA

loader