• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kiš sa šunkom i sirom

Autor mondo.rs

Sve sastojke izmešajte u činiji, ubacite u rernu i uživajte!

 Kiš sa šunkom i sirom Izvor: Guliver/Getty images plus/iStock/scholes1

Predstavljamo vam recept pogodan za početnike koji vole da isprobaju nove stvari i pokažu svoju veštinu u kuhinji!

U pitanju je kiš, francuska pita kakva se u toj zemlji sprema još od 17. veka! Naravno, postoje brojne moderne verzije, a mi vam predstavljamo najlakšu među njima!

Sastojci:

100 grama šunke

200 grama tvrdog sira

80 grama brašna

Prašak za pecivo

Jedan manji luk

Četiri jaja

375 mililitara mleka

So, biber

Priprema:

Zagrejte rernu na 200 stepeni i podmažite okruglu vatrostalnu posudu.

Šunku i luk iseckajte na kockice, a sir izrendajte. U većoj posudi, izmešajte brašno, so, biber, kašičicu praška za pecivo, šunku, sir i luk. Ovu smesu rasporedite po dnu vatrostalne posude.

U istoj posudi, pomešajte jaja i mleko, i pažljivo prelijte preko mešavine u vatrostalnoj posudi. U vrućoj rerni pecite dok lepo ne naraste i porumeni, 35-40 minuta. Kiš se servira dok je još uvek topao, ali će biti ukusan i hladan.

Koji je vaš omiljeni laki recept? Recite nam u komentarima!

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Dnevni horoskop